Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Juraj Šeliga (Za Ľudí) helyettes házelnök szerint a kormánykoalíció ma este 18:00 órakor folytatja a tárgyalásokat a politikai válság feloldása érdekében. Elmondása szerint az SaS is kapott meghívót. Richard Sulík, az SaS elnök pénteken jelezte, hogy nem hajlandó addig tárgyalni, amíg Igor Matovič kormányfő nem mond le hivataláról. Šeliga  a közrádió Szombati párbeszéd című műsorában elmondta, Sulík épp csak egy pillanatra jelent meg a pénteki egyeztetésen, ha tovább maradt volna, talán sikerül egyezségre jutni.

 

A sajtóban megjelent információk szerint az egyik lehetséges forgatókönyv, hogy a kormány átalakítása után egyetlen pártelnök sem lenne ott a kormányban. Šeliga azt állítja, hogy pártja számára abszolút prioritás a négyeskoalíció megtartása, és az SaS-nélküli folytatást nem tartja elképzelhetőnek, és Matovič maradása a kormányfői poszton nem szerepel egyetlen lehetséges forgatókönyvben sem.

 

„Az utolsó pillanatig küzdeni fogunk a négyes koalíció fennmaradásáért”

 

fogalmazott a helyettes házelnök, hozzátéve, hogy talán már pénteken megoldás született volna, ha Sulík egy kicsit tovább marad a tárgyaláson.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!