Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Zuzana Čaputová államfő hétfő délután 16:30-kor fogadja Eduard Heger (OĽANO) minisztert, aki a kormányválság lezárulta után Igor Matovičot váltja majd a kormányfői székben. Heger minden koalíciós párt támogatását élvezi a miniszterelnöki poszt megszerzéséhez.

 

Martin Stržinec, az államfő szóvivője a sajtónak elmondta, hogy Čaputová betartja a kormányalakítás és a kormány kinevezésének alkotmányban rögzített lépéseit.

 

Igor Matovič (OĽANO) leköszönő kormányfő vasárnap jelentette be, hogy lemond hivataláról, és Eduard Heger váltja a miniszterelnöki székében. Pártja nevében lemondott a korábban megszabott személyi feltételekről is (Sulík, Kolíková, Šeliga végleges távozása). Matovič Heger helyét veszi át a pénzügyminisztérium élén.

 

 hirdetes_300x300  

Vége a kormányválságnak! Heger lesz az új kormányfő, Matovič a pénzügyminiszter

 

Beszédes momentum, hogy Matovič vasárnapi sajtótájékoztatóján az OĽANO-n kívül csak a Sme rodina és a Za ľudí volt jelent, az SaS csak utólag, saját sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elfogadja az ajánlatot. Mindenesetre Matovič pénzügyminiszterként fontos hatásköröket szerez meg. Egyetlen költségvetést befolyásoló kormányprojekt sem valósulhat meg ugyanis anélkül, hogy a pénzügyminiszter rábolintana.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.