Nyitókép forrása: cas.sk

 

A Sme rodina a párt egész parlamenti frakciója előtt szeretné meghallgatni Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter magyarázatát az ellenzék részéről megfogalmazott vádakra. A Smer Kolíková leváltását kezdeményezte, az erről szóló ülésre hétfőn kerül sor, Boris Kollár, a Sme rodina elnöke pedig nem zárta ki, hogy támogatni fogja Kolíková visszahívását – ha a miniszter nem győzi meg őket ellenkezőjéről.

 

Kollár szerint „ha az ellenzék gyanúsítgatása hülyeségnek bizonyul”, akkor támogatni fogják Kolíkovát a szavazáson.

 

Abban az esetben viszont, ha nem tud magyarázatot adni a családi vállalkozásával kapcsolatosan felmerült gyanúkra, akkor a Sme rodina bizonyos körülmények között Kolíková visszahívása mellett teheti le a voksát.

 

 hirdetes_810x300  

„Nem fogjuk sem támadni, se szorongatni, tisztességesen meghívtuk, mert szeretnénk hallani a válaszait néhány kérdésünkre”

 

fogalmazott Kollár.

 

A Smer azzal vádolja Kolíkovát, hogy 1,5 millió eurós összegben több megbízást kapott az RTVS-től és a Nová scéna színháztól a Kolíková által, fivérével és mostohanővérével közösen birtokolt családi vállalkozás. Az esetre még a III. Fico-kormány idején kerülhetett sor, amikor Kolíková a Most-Híd jóvoltából igazságügyi államtitkárként tevékenykedett.

 

Kolíková elutasítja a vádakat, szerinte a Smer el akarja őt távolítani, hogy kijuttassa a börtönből a korábban letartóztatott embereit.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!