Nyitókép forrása: ta3.com

 

A koalíció második legkisebb kormánypártja, a liberális SaS nem támogatja a 2021-es költségvetés módosításának gyorsított eljárásban történő elfogadását. Richard Sulík pártelnök és gazdasági miniszter szerint az sem biztos, hogy magát a javaslatot támogatni fogját-e.

 

„Erről nem lehet gyorsított eljárásban dönteni, egyik napról a másikra”

 

hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy az SaS egy költségvetési felelősséget képviselő párt. Mint mondta, az SaS kész a tárgyalásra, de nem „ebben a stílusban”. Állítása szerint a Smer-nek „ennél kevesebbet is felróttak” az ellenzékből. Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminisztert pedig azért kritizálta, mert nincs jelen a parlamentben, mikor a javaslatról döntenének, és mert Ján Budaj (OĽANO) környezetvédelmi miniszter helyettesíti őt az ülésen. (Matovič az Egyesült Államokban, Pittsburgben tárgyal a kassai vasmű, a U.S. Steel további sorsáról annak jelenlegi tulajdonosaival.)

 

Budaj azzal reagált Sulík kritikájára, hogy a miniszterek helyettesítése „teljesen szokványos” megoldás, egyébiránt pedig minden miniszternek joga van gyorsított eljárást kérni, ha azt indokoltnak tartja. Hozzátette, hogy a szavazásnál Matovič már jelen lesz a parlamentben.

 hirdetes_810x300  

 

A mostani módosítás 3,39 milliárd euróval növelné a költségvetés kiadási oldalát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.