Nyitókép forrása: tasr

 

Az ellenzéki Smer kezdeményezésére Boris Kollár (Sme rodina) házelnök rendkívüli parlamenti ülést hívott össze szerdán délelőtt 9 órai kezdettel. Az egyetlen programpont „a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa képviselőinek egy csoportja által beterjesztett határozati javaslat a büntetőhatóságok politikai befolyásolásának és manipulálásának gyanújával kapcsolatban”.

 

A Smer azt követeli, hogy Eduard Heger (OĽANO) kormányfő adjon magyarázatot a SIS egyik lehallgatásbiztos épületében zajló titkos találkozó részleteiről. Az ellenzéki párt demokratikus intézmények és a jogállam leépítéséről beszél.

 

Eduard Heger kezdeményezésére az ország politikai csúcsvezetői valóban részt vettek egy ilyen találkozón, amelynek helyszínét a SIS biztosította. A téma az eddig kiszivárgott információk szerint az ország legnagyobb korrupciós ügyeiben zajló nyomozások voltak, pontosabban azok befolyásának gyanúja. A találkozót sokan összefüggésbe hozták a Pčolinský-üggyel. Napokkal a találkozó előtt a NAKA vezetője és helyettese is távozott posztjáról és a rendőrség kötelékéből.

 

  hirdetes_300x300   

Az előzményekről bővebben alábbi cikkünkben olvashat:

 

Ilyen még nem volt. A SIS-nél tartottak titkos találkozót az ország politikai csúcsvezetői

 

Teraz.sk, Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!