Máté, Mirella
  • HUF: 352.56
  • USD: 1.17
  • 7 °C
  • 21 °C
politika

Az SaS nem olvad össze más pártokkal – állítja Richard Sulík

Kolíková nemrég belengette a két párt fúziójának lehetőségét

Nyitókép forrása: TASR/Pavel Neubauer

 

Richard Sulík, a liberális SaS elnöke ma a sajtó előtt arról beszélt, hogy a pártja nem kíván összeolvadni más pártokkal. A kulisszák mögött egy ideje azt a forgatókönyvet sem zárják ki ugyanis, hogy a Za ľudí liberális szárnya Mária Kolíková igazságügyi miniszter vezetésével esetleg átigazolna az SaS-hez. Maga Kolíková pedig nemrég kijelentette, hogy nem tartja kizártnak a Za ľudí fúzióját más pártokkal.

 

Beszédes ugyanakkor, hogy Sulík nem zárja ki az “azonos értékrend és filozófia” mentén történő együttműködés lehetőségét, és kiemelte, hogy ahogy az OKS politikusai, úgy például a Za ľudí politikusai, például Kolíková is megjelenhetnek a jövőben az SaS választási listáján.

 

“Ugyanazokat az értékeket vallja, mint az SaS. Másrészről, tiszteletben tartom, hogy van bizonyos ambíciója a Za ľudí-ban, és nyilván megpályázza a pártelnöki posztot”

 

mondta. Nyilván Kolíková nem vethette volna fel az SaS-szel való fúzió lehetőségét nyilvánosan, ha erről nem beszélt volna az SaS-szel. Sulík és pártja ezzel kvázi beavatkozott a Za ľudí belső ügyeibe, igaz nem először tett így. A márciusi kormányválság idején Sulík egyszer már felkarolta Kolíkovát a Matovič elleni támadások részeként, és Veronika Remišová Za ľudí-s pártelnök helyett vele akart tárgyalni az államfőnél.

 

Remišová egyébként korábban egy interjúban elmondta, hogy Kolíková számára akkor egy előrehozott választások és a HLAS-Smer páros hatalomra kerülése vállalható kockázat volt. Így nem meglepő, hogy Kolíková és az SaS több kérdésben azóta is közös álláspontot képviselnek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket