Nyitókép forrása: pravda.sk

 

Ján Budaj (OĽANO) környezetvédelmi miniszter szerint drámai megtisztuláson mennek keresztül a büntetőhatóságok szervezetei, de hírszerzői játszmák is zajlanak a háttérben. A miniszter erről a Markíza televízió Na telo (Testre szabva) című műsorában beszélt. Vitapartnere, Peter Pellegrini (volt Smer, jelenleg Hlas) szerint azonban leépülésről és belső harcról van szó, az eljárásokat befolyásolják, és ártatlanokat tartanak fogva. Persze, jelenleg több nagy horderejű korrupciós ügy kapcsán olyan egykori tisztviselők ellen is folyik nyomozás, akiket a két évig regnáló Pellegrini-kormány nevezett ki, vagy tartott pozícióban még smeres színekben.

 

Budaj szerint a SIS – amely az utóbbi időben szembekerült a rendőrséggel – nem a büntetőhatóságok közé tartozik, csak információkat tár fel, és gyanúkat fogalmaz meg, amelyek közül sok nem bizonyosodik be. Budaj szerint a SIS-en belül vannak „struktúrák”, amelyek nem akarták feladni pozíciójukat a választások után. Kiemelte, hogy a SIS nem az igazságszolgáltatás része, és végképp nem bíróság. Szerinte az ellenzék csak azt használja ki, hogy a nyilvánosságnak nem sok tapasztalata van a SIS jelentéseivel kapcsolatban, mert azokban olyan utalások is vannak, amelyek végül nem bizonyosodnak be. 

 

Pellegrini szerint vagy a belügyminiszter hazudik az igazságszolgáltatás befolyásolásáról, vagy a SIS. Szerinte a titkosszolgálatok minden „gyanút dokumentáltak”, és ezeket lehetne bizonyítékként használni. Követve a Hlas korábbi retorikáját, kijelentette, hogy „száz százalékig biztos benne, hogy a kormány legfelsőbb körei hónapokkal korábban értesültek” a SIS-től az igazságszolgáltatás állítólag befolyásolásáról.

 

 hirdetes_810x300  

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!