Nyitókép forrása: reprofotó/Facebook.com/Hlas

 

Szombaton Nyitrán tartja első munkajellegű közgyűlését a baloldali, volt smeres politikusokból összeálló HLAS-SD. Peter Pellegirni pártelnök felvezető beszédében azt hangoztatta, hogy a Hlas a kormánykoalíció legfőbb kihívója akar lenni a legközelebbi választáson. Az eseményen a párt 380 delegáltja vesz részt.

 

Pellegrini azt hangoztatta, hogy pártja nem mások hibáit akarja hangsúlyozni, hanem saját céljait és programját szeretné bemutatni. Ennek ellenére később arról beszélte, hogy a HLAS legfontosabb üzenete az lesz, hogy a jelenlegi kormánynak mindél hamarabb távoznia kell.

 

Pellegrini védelmébe vette a Smerrel közösen kezdeményezett referendumot az előrehozott választásokról, amely szerinte teljesen jogos indítvány – a referendum megrendezésének kérdését jelenleg az Alkotmánybíróság vizsgálja.

 

 hirdetes_300x300  

A HLAS elnöke szerint pártja sosem vonta kétségbe a koronavírus elleni oltás szükségességét. Ez technikailag ugyan igaz, de tény, hogy maga Pellegrini a mai napig nem volt képes egyértelműen állást foglalni a vakcinázás mellett. Helyette elbizonytalanító kijelentéseket tett. Most is inkább a kötelező oltás ellen foglalt állást és hangsúlyozta, hogy aki be akarja oltatni magát, az mihamarabb tegye meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!