Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök alkotmánymódosító javaslatáról – amely lehetővé tenné az előrehozott választásokról szóló népszavazást – a Koalíciós Tanácsnak kell döntenie – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) kormányfő. Kollár már a júliusi rendkívüli ülésen be akarja terjeszteni a módosítást. Ondre Dostál (SaS) parlamenti képviselő szerint a legalább harminc képviselő által összehívott rendkívüli ülés programját utólag nem lehet módosítani sem kiegészíteni.

 

Ondrej Dostál kijelentette, hogy nem támogatja Kollár beadványát. A Facebookon a képviselő azt írta, hogy „politikailag abszurd” és „helytelen” lenne a júliusi rendkívül ülésen tárgyalni a kérdésről. Azt is kiemelte, hogy a vonatkozó javaslat nem illek bele egyetlen olyan kategóriába sem, amelyek esetében gyorsított eljárásban lehetne szavazni.

 

Kollár azt tervezi, hogy a parlament július 22-i ülésén beterjeszt egy alkotmánymódosító javaslatot, amely lehetővé tenné a népszavazást az előrehozott választásokról. Az OĽANO támogatja az ötletet, az SaS elutasítja, ahogy a Za ľudí is.

 

 hirdetes_810x300  

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!