Mária
  • HUF: 367.48
  • USD: 1.13
  • -1 °C
  • 4 °C
politika

Széthullás küszöbén a Za ľudí: Kolíková és liberálisai csatát vesztettek, nem lesz rendkívüli közgyűlés

Kolíková egyelőre nem adott egyértelmű választ arra, hogy kilépnek-e a legkisebb kormánypártból

Nyitókép forrása:  SITA/Branislav Bibel

 

Szerdán koraeste újra összeült a széthullás szélére sodródott Za ľudí elnöksége, és az ülés legfontosabb és egyben első napirendi pontja a rendkívüli közgyűlés összehívása volt. Mint ismeretes, a párt Mária Kolíková által vezetett liberális szárnya rendkívüli közgyűlésen váltaná le a párt jelenlegi elnökét, Veronika Remišovát – természetesen úgy, hogy Kolíková megválasztásának esélyét maximalizálja.

 

Az elnökség végül elutasította Kolíkováék javaslatát, ám ők most azzal magyarázzak a kudarcot, hogy Remišová korábban megváltoztatta az elnökség összetételét, és csak ezért fulladt kudarcba próbálkozásuk (ez egyébként részben igaz, de hasonló intrikákkal próbálnak a liberálisok többséget szerezni a Za ľudí frakciójában is).

 

“Az elnökség az egyetlen pártszerv, amely ilyen közgyűlést hívhat össze. Ezért a tagság ezt a kérdést lezártnak tekinti. Egyúttal, az elnökség tagjai felszólították Mária Kolíková csoportját, hogy tartsák be a szabályokat és foglalkozzanak a munkájukkal”

 

fogalmazott Remišová a szavazással kapcsolatban.

 

Kolíková egyelőre kitért a válaszadás elől azokra a kérdésekre, amelyek arra vonatkoztak, hogy a történtek után ő és frakciója elhagyja-e a pártot. Kolíkováék egyébként szeptember első hetében akarták megtartani a tisztújítást.

 

A párt alapszabálya szerint a nyolc kerületi szervezetből legalább ötnek támogatnia kell a rendkívüli közgyűlésről szóló javaslatot, ami ma nem történt meg, mert az elnökségben Remišová (egyelőre) sikerrel őrizte meg dominanciáját. A sajtónak azt nyilatkozta, hogy egy szűk csoport zsarolja az egész pártot.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket