Károly, Karola
  • HUF: 356.94
  • USD: 1.11
  • 1 °C
  • 6 °C

Hirdetés (X)

politika

MKP: A szlovák parlament védelmi bizottságának elnöke nem mondott igazat a Minority SafePack kapcsán

"Felszólítjuk az illetékes szerveket, hogy vizsgálják felül döntésüket"

Nyitókép: tasr

 

“Valótlanságot állított Juraj Krúpa, a Matovič-párt, az OĽaNO képviselője, amikor a párt frakciójának öt tagja által összehívott,  július 28-i parlamenti sajtótájékoztatón azt állította, hogy Görögországon és Szlovákián kívül az Európai Bizottság oldalán több tagállam is beszállt a Minority SafePack elleni perbe, elsősorban olyan országok, ahol nagyobb számban élnek nemzeti közösségek, mint például Románia, Ciprus, Franciaország és Bulgária” – írja a Körkép.sk-hoz eljuttatott közleményében a Magyar Közösség Pártja.

 

Az MKP a “rendelkezésére álló információkra” hivatkozva arról számolt be, hogy csütörtök éjfélig, tehát a megszabott határidőig csupán Görögország és Szlovákia támogatta az Európai Bizottságot az említett perben, miközben Magyarország a Minority SafePack oldalán, a kisebbségeket támogatva kíván belépni a perbe.

 

Az MKP hangsúlyozza, hogy az elmúlt napok történéseinek fényében ismételten elítéli, hogy “Szlovákia másodrendű polgárokként kezelje nemzeti közösségeinek képviselőit és nemzetbiztonsági kockázatot lásson bennük”. 

 

“Felszólítjuk ezért az illetékes szerveket, hogy vizsgálják felül döntésüket és vonják vissza az Európai Bizottság támogatását a perben! Továbbra is nyitottak vagyunk arra, hogy felvilágosítsuk az érintetteket arról, hogy miért annyira fontos a mintegy 650 ezer kisebbségiként Szlovákiában elő állampolgár számára a Minority SafePack kezdeményezés.”

 

Levelet írt Kolíkovának az Aliancia-Szövetség a Minority SafePack miatt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket