Nyitókép: tasr

 

„Valótlanságot állított Juraj Krúpa, a Matovič-párt, az OĽaNO képviselője, amikor a párt frakciójának öt tagja által összehívott,  július 28-i parlamenti sajtótájékoztatón azt állította, hogy Görögországon és Szlovákián kívül az Európai Bizottság oldalán több tagállam is beszállt a Minority SafePack elleni perbe, elsősorban olyan országok, ahol nagyobb számban élnek nemzeti közösségek, mint például Románia, Ciprus, Franciaország és Bulgária” – írja a Körkép.sk-hoz eljuttatott közleményében a Magyar Közösség Pártja.

 

Az MKP a „rendelkezésére álló információkra” hivatkozva arról számolt be, hogy csütörtök éjfélig, tehát a megszabott határidőig csupán Görögország és Szlovákia támogatta az Európai Bizottságot az említett perben, miközben Magyarország a Minority SafePack oldalán, a kisebbségeket támogatva kíván belépni a perbe.

 

Az MKP hangsúlyozza, hogy az elmúlt napok történéseinek fényében ismételten elítéli, hogy „Szlovákia másodrendű polgárokként kezelje nemzeti közösségeinek képviselőit és nemzetbiztonsági kockázatot lásson bennük”. 

 hirdetes_300x300  

 

„Felszólítjuk ezért az illetékes szerveket, hogy vizsgálják felül döntésüket és vonják vissza az Európai Bizottság támogatását a perben! Továbbra is nyitottak vagyunk arra, hogy felvilágosítsuk az érintetteket arról, hogy miért annyira fontos a mintegy 650 ezer kisebbségiként Szlovákiában elő állampolgár számára a Minority SafePack kezdeményezés.”

 

Levelet írt Kolíkovának az Aliancia-Szövetség a Minority SafePack miatt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.