Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Az SaS nem akarja megnyitni a koalíciós szerződés, stabilitást akar a kormányban, egyetlen alapvető követelése van: Mária Kolíková maradjon az igazságügyi miniszter – hangsúlyozta Richard Sulík, az SaS elnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy a Za ľudí liberális szárnya, élükön Mária Kolíkovával átigazolnak az SaS-hez Igazságos Szlovákiáért név alatt.

 

Sulík kijelentése azért fontos, mert az SaS hat új képviselői mandátumot kapott, így a választások útján szerzett 13 képviselő hely helyett már 19-cel bír. Ezzel a Sme rodina elvesztette a második legerősebb kormánypárt státusát. Márpedig az íratlan szabályok szerint a második legnagyobb koalíciós tag adja a házelnököt és a SIS igazgatóját.

 

Nem csoda, hogy az utóbbi időben a Sme rodina álláspontja egyre több kérdésben közeledik a liberálisokéhoz – az új helyzetben egyébként már ők a legkisebb kormánypárt. Sulík azt kérte a jelenlegi koalíciós erőviszonyok megtartásáért cserébe, hogy Kolíkovát ne mozdítsák el hivatalából.

 

 hirdetes_300x300  

Sulík azt sem kifogásolja, ha Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke marad a beruházási és információért felelős miniszterelnök-helyettes.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!