Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Az SaS-nek két lehetősége van: vagy tiszteletben tartja a koalíciós szerződést, vagy felbontja azt – közölte Igor Matovič, az OĽANO elnöke a kormány csütörtöki ülését követően, amelyen a miniszteri posztok újraelosztásáról tárgyaltak. Az újraelosztás kérdése azután merült fel, hogy a múlt héten Mária Kolíková igazságügyi miniszter és a Za ľudí hat parlamenti képviselője átigazolt az SaS-hez. Az SaS így a képviselők számát tekintve a második legnagyobb koalíciós párttá lépett elő, a koalíciós szerződés azonban a választási eredményből indul ki.

 

Ha felbontanák a koalíciós szerződést, és újraosztanák a miniszteri pozíciókat, Matovič szerint akkor is a parlamenti választások eredményéből kellene kiindulni.

 

„A matematika nem enged”

 

fogalmazott. Arra is felhívta a figyelmet, hogy jelenleg meg kell oldani az ország biztonsági helyzetét.

 hirdetes_300x300  

 

„Nem az a fontos, hogy az SaS annektálhasson egy minisztériumot, amely nem hozzá tartozik, és nem is az, hogy az igazságügyi miniszterasszony ragaszkodik a székéhez, amelyről, ha számára a közérdek az elsődleges, probléma nélkül lemond”

 

fogalmazott a legnagyobb kormánypárt elnöke.

 

Az SaS a megváltozott helyzetből egyelőre két dolgot szeretne kihozni: Kolíková maradhasson az igazságügyi miniszter, illetve a liberálisok hajlandók tárgyalni az egyik házelnök-helyettesi posztról, ami őket illetné. Elvileg, második legnagyobb kormánypártként őket illetné a házelnöki poszt is, ám Boris Kollár (Sme rodina, pártelnök) posztjáért Sulíkék egyelőre nem jelentkeztek be.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!