Nyitókép forrása:  SITA/Branislav Bibel

 

A Za ľudí, mint legkisebb kormánypárt a megszűnés felé sodródik. Nem sokkal korábban Mária Kolíková igazságügyi miniszter hat Za ľudí színekben mandátumot nyerő képviselővel átpártolt az SaS-nek. A távozók sora nem végleges, az Aktuality.sk információi szerint a párt ifjúsági szervezete is távozik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szervezet kongresszust tart, amely megváltoztatja a szervezet nevét és alapszabályát, a tagok pedig megszüntetik Za ľudí-s párttagságukat.

 

A szervezet elnöke, Filip Bajtoš elmondása szerint „elfogadhatatlannak” tartják Veronika Remišová pártelnök „viselkedését” azelőtt, hogy a Kolíková-féle frakció távozott volna a pártból, ezért most úgy döntöttek, hogy megszakítanak minden együttműködést a Za ľudíval. Magyarul: ők is Kolíková csapatát erősítik, bár hivatalosan még „nem kötnék hozzá a sorsukat”, de azt megjegyezték, hogy mégiscsak Kolíkovát tartják értékrendben magukhoz legközelebb állónak.

 

A szervezetnek több mint 50 tagja van, ennek nagyjából fele Za ľudí-s párttag is egyben, a párt ugyanakkor több mint 700 tagot számlál.

 

 hirdetes_810x300  

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!