Klára
  • HUF: 394.91
  • USD: 1.03
  • 20 °C
  • 31 °C

Hirdetés (X)

politika

Morzsolódik a Za ľudí, az ifjúsági szervezete is elhagyja a pártot

Az ifjúsági szervezet hamarosan megváltoztatja nevét és alapszabályát is

Nyitókép forrása:  SITA/Branislav Bibel

 

A Za ľudí, mint legkisebb kormánypárt a megszűnés felé sodródik. Nem sokkal korábban Mária Kolíková igazságügyi miniszter hat Za ľudí színekben mandátumot nyerő képviselővel átpártolt az SaS-nek. A távozók sora nem végleges, az Aktuality.sk információi szerint a párt ifjúsági szervezete is távozik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szervezet kongresszust tart, amely megváltoztatja a szervezet nevét és alapszabályát, a tagok pedig megszüntetik Za ľudí-s párttagságukat.

 

A szervezet elnöke, Filip Bajtoš elmondása szerint “elfogadhatatlannak” tartják Veronika Remišová pártelnök “viselkedését” azelőtt, hogy a Kolíková-féle frakció távozott volna a pártból, ezért most úgy döntöttek, hogy megszakítanak minden együttműködést a Za ľudíval. Magyarul: ők is Kolíková csapatát erősítik, bár hivatalosan még “nem kötnék hozzá a sorsukat”, de azt megjegyezték, hogy mégiscsak Kolíkovát tartják értékrendben magukhoz legközelebb állónak.

 

A szervezetnek több mint 50 tagja van, ennek nagyjából fele Za ľudí-s párttag is egyben, a párt ugyanakkor több mint 700 tagot számlál.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket