Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Zuzana Čaputová államfő továbbra is a legmegbízhatóbbnak tartott politikus Szlovákiában, derül ki a Focus-ügynökség legfrissebb felmérésből, amit a Markíza Testre szabott kérdések című politikai műsorában mutattak be. A korábbi listavezetők (Čaputová, Sulík, Pellegrini) mindegyike veszített néhány százalékot, Eduard Heger (OĽANO) kormányfő ellenben a harmadik helyre lépett előre.

 

Čaputovát a megkérdezettek 49 százaléka tartja megbízható politikusnak, ami öt százalékponttal alacsonyabb érték, mint a legutóbbi ilyen téma felmérésen.

 

A második helyen a Hlas elnöke, Peter Pellegrini ellenzéki politikus áll, ő 41 százalékot kapott a Focustól a korábbi 44 százalék helyett.

 

 hirdetes_300x300  

Eduard Heger kormányfő Richard Sulíkot (SaS) megelőzve a harmadik helyre jött fel, a megkérdezettek 30 százaléka tartja megbízhatónak. Sulík ellenben csak a választók 29 százalékának bizalmát élvezi, a legutóbbi 34 százalékos eredménye 29 százalékra süllyedt, ami épp annyi, mint a bukott baloldal vezető politikusáé, Robert Fico.

 

A Smer elnöke 29 százalékos eredményt ért el a Focus felmérésében, és ezzel megelőzte a Sme rodina elnökét, Boris Kollárt, ki 26 százalékkal csak a hatodik a rangsorban.

 

Andrej Dankot (SNS) a megkérdezettek 25 százaléka tartja megbízhatónak, Milan Uhríkot (Republika) 23 százalék, Milan Majerský KDH-s pártelnököt 21 százalék, Marián Kotlebát (ĽSNS) 20 százalék.

 

Veronika Remišovát mindössze 19 százaléknyian tartják megbízhatónak, ám a liberálisoknak nincs miért kárörvendeniük, a Progresívne Slovensko elnöke, Irena Bihariová is csak 19 százalékon áll. Őket az utolsó előtti helyen Igor Matovič (OĽANO) követi 13 százalékkal. A sort pedig Forró Krisztián zárja 8 százalékkal, őt a Focus az Aliancia-Szövetség „hármaspárt” vezetőjeként mutatta be.

 

 

Körkép.sk

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.