Nyitókép forrása: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Forró Krisztiánt választotta meg az MKP, Most-Híd és Összefogás (MKÖ) pártok egyesüléséből ma hivatalosan is létrejövő Szövetség-Alinacia első elnökének. Az új párt Országos Tanácsának elnök Sólymos László (Most-Híd) lett, a párt alelnöke pedig Mózes Szabolcs (Összefogás).

 

A Szövetség-Aliancia újdonsült elnöke beszédében az egység fontosságát hangsúlyozta, valamint a  választók támogatását és türelmét kérte az új pártban lévő „kötelékek megerősítéséig”. A Szövetség-Aliancia céljai között említette a kollektív bűnösség elvének megszüntetését és az infrastrukturális fejlesztések déli régiókba irányítását. Szólt a szlovákokkal való együttműködésről, mint mondta, az új párt az ország sikerében érdekelt, így nyitottak a kölcsönös partnerségen alapuló együttműködésre.

 

Elmondta, hogy a Szövetség-Alianciához való csatlakozási lehetőség mások előtt is nyitva áll, amennyiben az illetők a magyar közösségért akarnak dolgozni.

 

 hirdetes_810x300  

Forrót a 140 tagú közgyűlés 127 tagja választotta meg a Szövetség-Aliancia új/első pártelnökének, 5 tartózkodás és 6 nem szavazat mellett. Sólymos László OT-elnöki kinevezését 116-an támogatták, 14 nemet és 8 tartózkodást kapott. Mózes Szabolcs alelnöki tisztségét 126 szavazták meg, nyolc elutasító és négy tartózkodó szavazat mellett.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.