Nyitókép forrása: rtvs.sk

 

Juraj Krúpa (OĽANO) parlamenti képviselő, a parlament biztonsági és védelmi bizottságának elnöke szerint változtatásokra van szükség a rendőri testületben. Mint mondta, ő azt várta, hogy a reformok hamarabb mutatják meg hatásukat, mint a személycserék. A képviselő erről a közmédia Öt perc múlva 12 című politikai műsorában beszélt. Ellenzéki vitapartnerei Hamran István országo rendőrfőkapitány legutóbbi döntéseit kritizálták.

 

„Hamran rendőrfőnök a „mi fiainknak” nevezte a megvádolt nyomozókat. Ezek a mi fiaink még ellen még mindig él a vád az igazságszolgáltatás befolyásolásának és a hatáskörrel való visszaélés különösen súlyos bűntette kapcsán”

 

hangsúlyozta Matúš Šutaj Eštok frakción kívüli képivselő, aki a Pellegrini-féle HLAS csapatát erősíti. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Smer kormányázása idején regnáló rendőrségi vezetés nagy része jelenleg egy korrupció-bűnszervezeti ügy miatt vizsgálati fogságban van, és a nyomozás a HLAS és a SMER politikusainak érintettségére és (vélhető) korrupciós ügyeire is felhívja a figyelmet.

 

Épp ezért logikus, hogy a HLAS és a Smer képviselői kritizálják Hamrant azért, hogy az ezeken a korrupciós ügyeken dolgozó, különös körülmények között bevádolt NAKA-nyomozókat visszahelyezte eredeti pozíciójukba.

 hirdetes_300x300  

 

Richard Takáč, a Smer parlamenti képviselője Robert Fico pártelnök szavait visszhangozva kijelentette, hogy jelenleg „a szociális és jogállam totális destrukciója zajlik”, és azzal vádolta Hamrant, hogy „totális tisztogatásokat” hajt végre (Hamran a héten elmozdította posztjáról két, korábbról örökölt helyettesét és a NAKA igazgatóját).

 

Dostál: Az ellenzék mindent elkövetett, hogy ne nőjön a beoltottak száma

 

A vita másik részében az oltási hajlandóság volt téma. Jelenleg nagyon lassan nő a beoltottak száma, miközben csak a felnőtt lakosság alig több mint fele rendelkezik teljes oltási védettséggel.

 

Ondrej Dostál (SaS) parlamenti képviselő emlékeztetett, hogy Szlovákia az EU egyik leggyengébb átoltottsági szintjével rendelkező országa, és ezért részben az ellenzék is felelős. 

 

„Az teljesen világos, hogy ők semmit sem tettek azért, hogy nőjön a beoltottak száma, inkább tevékenyen, politikai indíttatásból mindent megtettek annak érdekében, hogy az átoltottság minél alacsonyabb maradjon”

 

fogalmazott hozzátéve, hogy „a fejlett világban ez példa nélküli”.

 

Juraj Krúpa ebben a kérdésben szintén az ellenzéket bírálta:

 

„Mégis, kinek a választói fekszenek az intenzív osztályokon?”

 

tette fel a költői kérdés, hozzátéve, hogy azokról van szó, akik hittek az ellenzék populista politikájának.

 

RTVS.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.