Nyitókép forrása: SITA/Kancelária Národnej rady SR

 

A járvány harmadik hullámának terjedését illetően a legrosszabb számokat produkáljuk, a PCR tesztek száma elégtelen, az iskolák pedig túl későn kaptán meg a teszteket – kritizálta Vladimír Lengvarský egészségügyi minisztert elődje, Marek Krajčí (OĽANO) a TA3 hírtelevízió politikai vitaműsorában, hangsúlyozva, hogy nagyon gyorsan emelkedik a járvány áldozatainak száma.

 

Krajčí élesen bírálta a járványkezelés menedzselését.

 

„Nálunk a legsúlyosabb a harmadik hullám felfutása, ami annak következménye, hogy milyen intézkedéseket hoztunk”

 

fogalmazott a volt egészségügyi minisztert, akinek tavasszal azért kellett távoznia posztjáról, mert saját hatáskörben engedélyezni akarta a Szputnyik V orosz vakcina használatát a lakosság immunizálásában, illetve mert Szlovákia több napon keresztül Európa legrosszabb járványstatisztikáit produkálta. (Megjegyezzük, hogy Krajčí leváltásának kikényszerítésében nagy szerepet játszott az is, hogy az SaS belső ellenzékként az OĽANO rovására növelte preferenciáit a járváy korlátozások bírálásával és akadályozásával. Ebben nagy segítséget kapott a szlovák fősodratú sajtótól és Zuzana Čaputová államfőtől is.)

 hirdetes_810x300  

 

A volt egészségügyi miniszter felhívta a figyelmet, hogy jelenleg Szlovákiában növekszik leggyorsabban a halálos áldozatok száma. Ugyanakkor leszögezte, hogy nem akar visszatérni a miniszteri posztra.

 

Vitapartnere, az SaS-es Jana Bittó-Cigániková védelmébe vette Lengvarskýt (aki egyébként a liberális párt elvárásainak megfelelően addig húzta az orosz vakcina alkalmazásának megkezdését, míg teljesen meg nem szűnt a vakcinahiány és le nem zuhant az oltakozási hajlandóság, ráadásul Lengvarskýnak nem okozott gondot az orosz vakcináról negatív politikai nyilatkozatokat tenni).

 

Cigániková szerint Krajčí bírálata igen kényelmes, mert ő és Igor Matovič azért voltak kénytelenek távozni korábbi posztjaikról, mert „alkalmatlannak bizonyultak”. Dicsérte a jelenlegi miniszter kommunikáció képességeit, bár azt elismerte, hogy az iskoláknak szánt tesztekkel valóban késik a szaktárca.

 

Krajčí azzal érvelt, hogy Lengvarskýnak sokkal korábban el kellett volna kezdenie az oltást az orosz vakcinával, valamint felrótta neki, hogy az ő idején tervezett 170 mobil oltópontból végül csak 50-et indított el.

 

Körkép.s

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!