Nyitókép forrása: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Nincs több titok, a munkaügyi miniszter azt ígérte a vállalatoknak, hogy lehetőséget kapnak valamilyen formában információt kapni arról, hogy alkalmazottaik be vannak-e oltva koronavírus ellen. Jelenleg a cégeknek nincs joguk rákérdezni az alkalmazottaiknál arra, oltakoztak-e, mivel az az oltás vagy annak hiánya is egészségügyi személyes információnak számít. Állításuk szerint azonban tudniuk kéne róla, például vegyesen (beoltottak és beoltatlanok) állítanák fel a gyártósori műszakok beosztását, abból az egyszerű megfontolásból, hogy ha a beoltatlanok lebetegednének, ne álljon le az egész adott gyártósor.

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter jelezte, hogy megvizsgálják az információ megosztásának jogi lehetőségeit.

 

„Amennyiben a tripartitán (a munkáltatók, az állam és a szakszervezetek háromoldalú fórumán – a szerk.) egyetértés lesz, akkor kidolgozzuk a szükséges módosítást, hogy a munkáltató rákérdezhessen erre az információra, de kizárólag abból a célból, hogy metervezhesse a megfelelő termelési rezsimet”

 

 hirdetes_300x300  

fogalmazott Krajniak. A jogalkotás lezárultáig valószínűleg még, vagy inkább hónapok telhetnek el. Szakértők szerint a munkáltatók követelésükkel „vékony jégen táncolnak”.

 

TVnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!