Ferenc
  • HUF: 418.67
  • USD: 0.98
  • 8 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

politika

Az SaS megrendelésére készült felmérés szerint nincs szükség az abortusz szigorítására

Pedig Záborskáék törvénye egyáltalán nem a szigorítást szolgálja

Nyitókép forrása:  SITA/Branislav Bibel

 

Az SaS megbízásából készült legfrissebb AKO felmérés szerint a jelenlegi abortusz törvény szigorítására nincs szükség. Az október végén készült felmérés arra kereste a választ, hogy a lakosság hány százaléka támogatja vagy inkább nem támogatja a művi terhességmegszakításra vonatkozó feltételek szigorítását. Az SaS által kért felmérés egyértelműen az Anna Záborská (OĽANO frakció) konzervatívjai által beterjesztett törvény elleni offenzíva része.

 

A felmérés szerint a megkérdezettek 40,7 százaléka szerint nincs szükség törvény által megszabott időt hagyni a beavatkozás átgondolására. Jelenleg ez 48 órában van meghatározva, Záborská törvénye 96 órára növelné. A megkérdezettek 26,7 százaléka szerint szükség van a gondolkodási időre.

 

A válaszadók csaknem két harmada egyetért azzal az állítással, hogy az állami kórházak mindegyikének kötelessége lenne elvégezni az abortuszt.

 

Az SaS egyik gyakran emlegetett vesszőparipája az abortusztabletta engedélyezése Szlovákiában, ezzel kapcsolatban azonban 46,3 százaléknyian azt válaszolták, hogy nem tudnak válaszolni a kérdésre.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy Záborská törvénye nem szigorítja a jelenlegi abortusz szabályozást. Nehezen nevezhető a gondolkodási idő törvényi meghosszabbítása szigorításnak, az ugyanis a beavatkozást fontolgató nők védelmét szolgálja. A felmérés egyáltalán nem kérdezett rá arra, hogy támogatnák-e a megkérdezettek a Záborská-törvény azon részét, amely lakhatást és szociális védelmet biztosítana a szükséghelyzetben lévő várandós nők számára, egészségkárosult gyermek születésénél állami támogatást biztosítana, bevezetné a “titkos gyermekkihordás” intézményét, amely azokat a nőket védeni, akik külső nyomás miatt fontolgatják a művi terhességmegszakítást, valamint kedvezményeket is tartalmazna a nagycsaládosok számára. A törvény az abortuszhoz való hozzáférést nem akadályozza.

 

A felmérés szerint az Aliancia-Szövetség választóinak 50 százaléka a jelenlegi szabályozás megtartása mellett foglalt állást, egy harmaduk nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre, 16,7 százalékuk pedig azt a választ jelölte be, hogy “úgy kell változtatni rajta, hogy az előnyösebb legyen az abortusz mellett döntő nők számára”.

 

Második olvasatba került Záborskáék pro-life törvénye

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket