Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Robert Fico, az ellenzéki Smer elnöke pénteken reggel a rendőrségen tett vallomást. Az exkormányfőt a smeres székházban lévő irodájából állítólag ellopott 50 ezer eurónyi készpénzzel és aranyérmékkel kapcsolatban hallgatták ki. Fico azt állítja, hogy azért nem tett feljelentést az ügyben, mert a párt belső ellenőrzésével oldották meg a kérdést. Ján Mažgút, a Smer szóvivője szerint Fico így már nem károsult.

 

A lopás a Léva melletti vadászlakban készített rendőrségi rejtettkamerás felvételekből került nyilvánosságra. A rendőrség lehallgatta a vadászház látogatóit, akik között ott volt Robert Fico exkormányfő, Pavol Gašpar, Tibor Gašpar volt országos főkapitány fia, Miroslav Bödör nyitrai oligarcha és Marek Para, a Tisztítótűz ügy vádlottjainak ügyvédje.

 

Fico a felvétel szerint egy alkalommal elmesélte, hogy görögországi nyaralása idején kapta el a koronavírust, és karanténban kellett töltenie az időt. Az előírt izoláció határidejét azonban nem tartotta be, hanem „feketén” hazautazott. Azonban míg távol volt, a Smer pozsonyi székházában lévő irodájából elloptak 50 ezer eurónyi készpénzt. A sajtó előtt azzal mentegette magát, hogy nem bízik a bankokban, ezért tartja megtakarításait készpénztben – feljelentést a lopás miatt mégsem tett…

 

 hirdetes_810x300  

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Robert Fico SMER

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!