Nyitókép: Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán. A kormányfő megköszönte a bizalmat és azt, hogy a küldöttek rábízták Magyarország legsikeresebb politikai közösségének vezetését.

 

Orbán elmondta: A Fidesz 33 éves fennállása alatt világrendek csaptak össze, birodalmak bomlottak fel, válságok rengették meg a nyugatot és keletet. A magyarok rabok voltak, majd szabadok lettek és most újra harcolniuk kell a szabadságukért. Az Európai Unió jelenleg válságról válságra bukdácsol. Szavai szerint nem elég Brüsszellel szemben védekezni, de meg is kell reformálni, sőt: teljesen át kell alakítani, különben széthullik.

 

“Azért léptünk be, mert integrációt ajánlottak. Ez azt jelenti hogy együtt csinálunk dolgokat, abban állapodtunk meg, hogy csak bizonyos ügyeket oldunk meg együtt, másokat saját hatáskörben intézünk. Mi nem akarunk a kommunista bürokrácia után újabb, ezúttal nyugati bürokráciát és brüsszeli diktátumokat a nyakunkba venni. Szó sem volt arról, hogy a »homo brüsszelikusz« nevű, buborékban őshonos, meglehetősen új faj tagjai lépésről lépésre elveszik a jogainkat.”

 

Az elmúlt 12 évre visszatekintve Orbán Viktor aláhúzta: Egy csődbe juttatott országot vettek át a szocialistáktól, melyet talpra állítottak és megindítottak felfelé. A kormányfő emlékeztetett arra, hogy 2010-ben népességarányosan talán Magyarországon dolgoztak a legkevesebben, mindössze 55 százalék. Ma ez az arány 73 százalék:

 hirdetes_810x300  

 

„A mi politikánkkal az is jól jár, aki nem ránk szavaz, a baloldal politikájával az is rosszul jár, aki rájuk szavaz.”

 

Hirado

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.