Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A Focus közvélemény-kutató ügynökség által készített felmérésben az Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter által korábban bemutatott átfogó adóreformhoz a megkérdezettek 30,2 százaléka viszonyult pozitívan vagy inkább pozitívan, viszont 47,4 százalék negatívan vagy inkább negatívan. A nem támogatók eszerint valamivel többen vannak, ám több mint 22 százalék nem válaszolt vagy nem tudott válaszolni a kérdésre.

 

A Focus 1005 ember megkérdezésével készült felmérését a Markíza televízió Na telo (Testre szabva) című műsora mutatta be.

 

A pártszimpátia szerinti megoszlás azonban érdekes eredményt hozott. Az OĽANO választóinak több mint 60 százaléka pozitívan vagy inkább pozitívan tekint Matovič adóreformjára, ami nem annyira meglepő. Az viszont igen, hogy az OĽANO sok tekintetben szembenálló SaS választóinak szűk többsége szintén pozitívan viszonyul az adóreformhoz. A Sme rodinánál a támogatók aránya 44,9 százalék.

 

Az ellenzéki pártok választói közül az adóreformhoz pozitívan hozzáállók aránya a HLAS esetében 16,9 százalék, a Smer esetében 14,6 százalék, az ĽSNS esetében pedig 26,3 százalék.

 

SITA, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!