Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A koalíciós szerződés érvényes, csak épp az egyik koalíciós partner nem tartja be – jelentette ki Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter az SaS-t kritizálva, amiért az folyamatosan „megtorpedózza” a reformok elfogadását.

 

A koalíciós szerződés határozza meg, hogy melyik kormánypárt mennyi miniszteri posztot birtokolhat, és a jelenlegi szövegezés szerint a választási eredmény a mérvadó. Ez az elv azonban sérül, mert Mária Kolíková igazságügyi miniszter a Za ľudíból átigazolt az SaS-hez.

 

Matovič arra a kérdésre, hogy szerint Kolíková illegitim igazságügyi miniszter azzal reagált, hogy ezt nem ő mondja, hanem a szerződésből adódik.

 

 hirdetes_300x300  

A Btk. vitatott 363-as paragrafusának megváltoztatása kapcsán azt mondta, hogy előbb az adósságféket, a kiadási plafont, a nyugdíjreformot, a kórház-hálózat optimalizációját és a nemzeti parkok reformját kéne rendezni.

 

Majd az SaS-t bírálta, amiért szeptembertől folyamatosan megtorpedózza a reformokat.

 

„Elméletileg ezt folytathatja egészen a választási időszak végéig. De ebben az esetben, azt hiszem nagyon gyorsan véget fog érni a választási időszak”

 

jelentette ki.

 

A kórházreform margójára elmondta, hogy a Sme rodina megenyhül majd, és nem akadályozza tovább a javaslat elfogadását.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!