Nyitókép forrása: Facebook.com/Martin Klus

 

Szigorítani kéne a belépés feltételeit a határon, különösen azután, hogy Szlovákiában is igazolták az első Omikron-variáns okozta fertőzéseket – mondta Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár, akinek véleményét vitapartnere, Marián Kéry (Smer), a parlament külügyi bizottságának elnöke is osztotta. A két politikus a közrádió Szombati párbeszéd (Sobotné dialógy) politikai műsorában beszélt az aktuális járványhelyzetről.

 

Kéry szerint kötelező tesztelést kéne előírni a külföldről érkezők számára, még akkor is, ha teljesen beoltott személyről van szó. Klus szerint át kéne értékelni a kötelező 14 napos karantén újbóli bevezetését azok esetében, akik kockázatos országból érkeznek.

 

A liberális államtitkár szerint a kormány járványkezelése kaotikus, és nem mindig lehet „logikusan megmagyarázni”.

 

 hirdetes_300x300  

„Elég változékony a dolgok alakulása, de el kell azt is ismerni, hogy a pandémiának is megvan a maga dinamikája”

 

mondta Klus.

 

Kéry kritizálta az SaS-t, amiért nem egységes és nem következetes véleményt fogalmaz meg a járványkezelő intézkedések kapcsán. Erre Klus azzal reagált, hogy pártja több, számára egyébként nagy fontossággal bíró területen is engedményeket tett, és kompromisszum született.

 

„Nem vagyunk elragadtatva, de ilyen a politika”

 

jegyezte meg. Klus azt elismerte, hogy a kötelező oltás kérdésében az SaS nem egységes, és kiemelte más országok gyakorlatát, ahol a népesség egyes csoportjainak írnak elő kötelező vakcinázást. Örül annak, hogy a vita Szlovákiában is elkezdődött a témában, de szerinte óvatosnak kell lenni. Mint mondta, reméli, hogy a minap elfogadott oltási bónusz segít az oltottsági szint növelésében.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!