Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Mária Kolíková (SaS) igazságügyi miniszter gyakran járt az elnöki palotába, hogy saját kormánya elsüllyesztéséről egyeztessen – jelentette ki Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter, exkormányfő a TA3 hírtelevíziónak adott interjújában. A miniszter szerint Kolíková kulcsszerepet kapott volna egy esetleges ügyvivő kormányban (átmeneti jelleggel, korlátozott hatáskörrel megbízott kormány, amelyet az elnök nevez ki – a szerk.).

 

„Mindig tartottam a hátam Mária Kolíkováért. Az első miniszter volt, akinek le kellett volna mondania Milan Lučanský (egykori országos főkapitány) halála után, mert a maga módján az ő hibája is volt, ami történt, ahogy a rendszer hibájáé is, amiért viszont ő felel”

 

fogalmazott Matovič, hozzátéve, hogy a miniszterasszonyt a kormánykoalíciós két alkalommal is megvédte.

 

Másrészről azonban, Matovič szerint Kolíková épp neki és Marek Krajčí (OĽANO) volt egészségügyi miniszternek fordított hátat.

 hirdetes_300x300  

 

„Az első alkalommal minden ok nélkül úgy döntött, szerintem nagyon igazságtalan módon, hogy ellenem és Marek Krajčí ellen fordul”

 

mondta.

 

A pénzügyminiszter emlékeztetett, hogy a koalíciós szerződés az SaS-nek csak három miniszteri pozíciót szavatol, az igazságügyi tárca – aminek élén most Kolíková áll – a Za ľudíé (Kolíková a Za ľudí színeiben indult a választásokon, csak néhány hónappal ezelőtt lépett ki onnan, és igazolt át az SaS-hez). Kolíková így most jelenleg „egy olyan tárcát bitorol, ami nem hozzá tartozik” – mondta Matovič.

 

Kijelentette, az SaS-nek el kell döntenie, melyik miniszteri posztról mond le.

 

SITA, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.