Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Petr David Josek

 

Csütörtökön bukott le Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter, aki feleségével Ománba utazott üdülni – annak ellenére, hogy az egészségügyi dolgozók éjt nappallá téve dolgoznak a járvány miatt, maga a minisztérium pedig senkinek sem ajánlja a külföldi utat az Omikron-variáns miatt. Nem kérdés, hogy a miniszter kiérdemelte a kritikát. Ugyanakkor megszólalt Robert Fico, a Smer elnöke is, aki egy videóbejegyzésben bírálta Lengvarskýt külföldi útja miatt. Igen ám, csakhogy Ficot lencsevégre kapta a Denník N egyik olvasója, ahogy épp Jordániában üdül barátnőjével, az ügyészségnél dolgozó Katarína Szalayovával. A videó egyébként nem a Smer székházában készült.

 

Fico a videóban Lengvarský útja kapcsán arról beszélt, hogy azt csak akkor lehetne megbocsátani a miniszternek, ha elismerné, hogy papucsférj, és felesége utasítására utaztak el külföldre.

 

Közben pedig a Smer politikusai Túrócszentmártonban Milan Lučanský néhai országos főkapitányról emlékeztek meg, aki egy évvel ezelőtt önkezével vetett véget életének cellájában, ahova korrupció gyanújával került. Az ellenzék igyekezett politikai mártírként beállítani Lučanskýt. Fico a megemlékezésen nem vett részt.

 

 hirdetes_810x300  

Fico korábbi kijelentései szerint nincs beoltva, így hazatérve elvileg kötelező karantént kell abszolválnia. Kérdés, betartja-e, tekintve, hogy nyári görögországi vakációja esetén elbliccelte az előírásokat – erről a Léva közelében lévő vadászházban készült rejtettkamerás felvételekből értesült a nyilvánosság.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.