Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Az ellenzék Szlovákiát 1998-ba rántaná vissza, amikor az ország arról döntött, hova kíván tartozni. Az ellenzék megkérdőjelezi Szlováki EU-s és NATO-tagságát, amely Szlovákia számára az egyetlen biztonságot helyet jelentik – közölte Eduard Heger (OĽANO) kormányfő a kormány szerdai ülése előtt a sajtónak. Kérdésekre nem válaszolt. Hangsúlyozta, most Szlovákiának kell megmutatnia, hogy felelősségteljes és releváns partner.

 

„Ha megnézzük Fico és Pellegrini összes kormányát, amikor a kezükben tartották a hatalmat, akkor azt hangoztatták, hogy Szlovákia felelős partner. Fennhangon hirdették, hogy a NATO tagjai vagyunk, és hogy Európa magjához tartozunk”

 

emlékeztetett Heger, hozzátéve, hogy a partnerség nem csak arról szól, mit kapunk, hanem arról is, hogy mit tud adni, hogy felfogja a szövetség jelentőségét és nem csak a jó időkben viselkedik partnerként.

 

Emlékeztetett, hogy a Vladimír Mečiar kormányzása idején Szlovákiáról úgy beszéltek, mint amely lekéste az integráció vonatát.

  hirdetes_300x300   

 

„Meggyőződésem, hogy bármelyik szuverén ország maga akar dönteni a saját jövőjéről. Ez egy ország és a benne élők demokratikus joga”

 

emelte ki a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezt a jogot Ukrajnától sem szabad elvenni.

 

„Helytelennek és inkorrektnek érzem, mikor mégis így nyilatkoznak Ukrajna kárára az ellenzéki vezetők”

 

mondta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!