Nyitókép forrása: Photo by Martin Katler on Unsplash

 

Szlovákiában hat új pártot hoznának létre az előttünk álló időszaban. A Belügyminisztérium honlapján közzétett információk szerint olyan kezdeményezések nevei jelentek meg az aláírást gyűjtők között, mint a Team Bratnislava vagy a Tím Kraj Nitra – Združenie kandidátov Nitrianskeho kraja Nyitra megye Team – Nyitra megye jelöltjeinek társulása). Ez a kettő regionális pártokként definiálnák magukat.

 

Ezeken kívül elindult a megalakulás útján a Hnutie za zdravé Slovensko (Egészséges Szlovákiáért Mozgalom), a Roma Párt, a Reštart Slovenska (Szlovákia Újraindítása) és az Alternatíva pre Slovensko (Altarnatíva Szlovákiáért).

 

A Team Bratislava megalakulását Matúš Vallo pozsonyi főpolgármester már korábban bejelentette. Legközelebbi munkatársai indulnának a párt színeiben a helyhatósági és megyei választásokon. A Tím Kraj Nitra pedig a nyitrai főpolgármester, Marek Hattas projektje.

 

 hirdetes_300x300  

Szlovákiában jelenleg 160-nál is több politikai pártot és mozgalmat tartanak számon, 90 közülök végfelszámolás alatt áll.

 

A pártalapításhoz, illetve a hivatalos bejegyzéshez a kezdeményezőknek legalább tízezer érvényes aláírást kell összegyűjteniük. Amennyiben minden törvényi feltételnek eleget tesznek, a minisztérium bejegyzi őket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!