Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Primitív ellenzéki megnyilvánulások, parlamenti cirkusz és a parlament előtt zajló többezres tüntetés mellett került napirendre kedden a törvényhozásban a vitatott amerikai-szlovák védelmi megállapodás. A délután 13 órától zajló ülés este tíz óra előtt ért véget, nem egészen rendeltetésszerűen.

 

Az ĽSNS képviselői folyamatosan akadályozták a parlamenti vitát. Robert Fico felszólalását követően például Stanislav Mizík laptopjáról két hangfal segítségével szirénázással lehetetlenítette el Peter Osuský (SaS) beszédét.

 

Este 10 óra előtt még 28 képviselő jelentkezett be felszólalásra, ám ellenzéki kollégáik viselkedése miatt Boris Kollár (Sme rodina) házelnök végül meglépte azt, amit korábban korábban ígért az ellenzéknek, ha nem hagynak fel a sajátos obstrukcióval.

 

  hirdetes_300x300   

Kollár javasolta a vita és a felszólalások lezárását. A 28 felszólaló így élőben nem adhatja elő mondandóját, ám szerda reggelig lehetőségük van írásban leadni beszédüket a parlamentben, hogy azt közzétegyék a törvényhozás hivatalos honlapján.

 

A DCA-szerződésről szerda délelőtt 11-kor szavaznak a képviselők, a parlamenti ülésen már csak a záróbeszédeknek adnak teret.

 

„Most már kikapcsolhatod” – vetette oda Kollár Mizíknek a szirénára utalva, amely gyakorlatilag folyamatosan szólt este fél kilenctől…

 

Aktuality.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!