politika

Naď: Žilinka beszállt a nagypolitikába és elindította elnökválasztási kampányát

"Már nem független főügyész, úgy döntött, beszáll a nagypolitikába"

Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A világban számos technikai megállapodás születik a  szlovák-amerikai DCA-szerződéshez hasonlóan és a parlament többséggel elfogadja ezeket, miközben nem indulnak ellentüntetések – jelentette ki Jaroslav Naď védelmi miniszter (OĽANO) a parlamenti felszólalásában.

 

Jelezte, hogy az amerikai-szlovák védelmi megállapodás nem csak a koalíciónak, hanem az “egész ország számára biztonságot és védelmet” jelent. Élesen bírálta Maroš Žilinka főügyészt tervezett felszólalása tartalma miatt, amit a plánum előtt akart elmondani – de a parlamenti többség nem adott neki szót.

 

“Žilinka ezzel elrajtolta saját elnökválasztási kampányát, mindannyiunk számára egyértelmű. Már nem független főügyész, úgy döntött, beszáll a nagypolitikába”

 

fogalmazotta a védelmi miniszter, hozzátéve, hogy Žilinka felszólalása számos valótlanságot, félrevezetést tartalmazott volna, amelyek sértették “Szlovákia alapvető államérdekét”.

 

Žilinka a parlamentben nem kapott szót, ezért beszédét Juraj Blanár smeres parlamenti képviselő, a Smer második embere olvasta fel. Žilinka  az amerikai-szlovák DCA szerződést Csehszlovákia 1968-as megszállásához hasonlította.

 

A parlamenti vita délután 13 órától kezdődött, este 19:30 körül Robert Fico, a Smer elnöke (aki a Pellegrini-kormány idején támogatta volna ugyanezt a szerződést, csak az SNS ellenkezett) lépett pulpitusra. Arról beszélt, hogy az amerikai-szlovák védelmi megállapodásnak semmi köze Szlovákia NATO-tagságához, mert ez egy kétoldalú szerződés, “ez a mi önkéntes választásunk”. Szerinte az ilyen szerződéseknek “kiegyensúlyozottaknak kellene lenniük”, ahelyett, hogy “egyoldalúan az amerikaiaknak kedveznek”.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2022. feb. 08. 20:26

"USA-i Szlovák védelmi szerződés nem csak a koalíciónak,de az egész országnak biztonsagot-vedelmet nyújt"???Mondja ezt a patkány képű majom libernyàk Nád!Ha ennyiért tutti ez a szerződés, akkor vajon miért nem mertétek népszavazásra bocsájtani, hogy döntsön róla a NÉP-Vàlasztópolgàr? Miért kell ilyen fontos szerződésről egy ilyen ex NATO suliban"képzést"kapott korrupt majomnak mint ez a Nad és az USA-i pénzből szponzorált szőke buta Hercegnőnek mint a Caputova dönteni!? Remélem, hogy mihamarabb eltakarodnak a parlamentből!

  Petike
  2022. feb. 10. 10:01

  látom Attila hogy te is a kokotleba féle sopredék szintjére estél le amit muveltek a parlamentben azt láthatta az egész világ.Ezek a gorények még olni és gyilkolni is képesek bizonyiték rá Miroslav Suja nevu képviselo aki a tobbszoros gyilkos Cernak embereit képezte ki.Te ilyen emberektol veszel példát hát szégyelld magadat.Igen ez a szerzodés mindenki biztonságát jelenti amit lengyel barátaink és a balti államok felfogtak.A lengyelek szinte konyorognek az amerikaiaknak és nyugati szoverségeseinknek hogy kuldjenek katonákat Lengyelországba mert félnek az orosz agressziotol.A balti államok ha nem léptek volna be a NATOba 2004ben akkor ma már a ruszki gyarmatbirodalom rézét képeznék.23 NATO tagállamnak van ilyen szerzodése az USAval és nem tudok egyrol sem amely elveszitette volna a fuggetlenségét ahogy azt igyekszik bedumálni a népnek a Smerohlas és a Kokotleba féle fasiszta gorények.Az orosz hibridháború sajnos folytatodik és sajnos sokan bedolnek nekik.Engemet nem fog meggyozni az orosz hibridpropaganda és látom hogy te is bedoltél.Az USA sem tokéletes de 100szor inkább az USA mint a ruszki gyarmatbirodalom.

Attila Sz
2022. feb. 08. 20:34

Nincs ezzel a Zilinka főügyész úrral semmi baj csak normálisan a"nép fejével"gondolkodik és nem akar rosszat van saját népének,ellenben ezekkel a korrupt-penzéhes libernyàk (Nad,Korcok,Caputova,stb.)patkanyokkal!

  Petike
  2022. feb. 10. 09:50

  ez a goréby Zilinka egy orosz ugynok és bizonyíték rá hogy Moszkvában volt és átadták neki a papirt amit el akart olvasni a parlamenben.Szerinte az 1968as orosz megszállaás amikor a ruszki katonák emberek százait gyilkolták le az akkori Csehszlovákában akik fel mertek szolalni a megszállas ellen jobb mint az ameikaiakkal kotott szerzodés.Ehhez tobb kommentár nem kell.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket