Nyitókép forrása: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Szlovákia újkori történelmének legnehezebb két éve van mögöttünk – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) kormányfő azzal kapcsolatban, hogy a négypárti koalíció kormányzása a napokban lépte át a választási félidőt. Heger kiemelte a világjárványt, az európai újjáépítési alap előkészítését, a korrupció visszaszorítására tett szlovákiai lépéseket és az orosz-ukrán háborút.

 

„A következő választási időszak fontossága abban rejlik majd, hogy kiderül, visszatérünk-e a korrupció és hanyatlás kormányához, vagy haladunk tovább előre”

 

fogalmazott.

 

Kiemelte, hogy a pandémia elleni harc során „a kormány megtett mindent annak érdekében, hogy megvédje az emberéleteket, a gazdaságot és a munkahelyeket, és a pandémia alatt kulcsfontosságú reformokat próbált bevezetni.

 hirdetes_300x300  

 

„Az Európai Bizottságnak elsőként adtuk le a nívós Újjáépítési Terv Szlovákia Ellenállóságáért dokumentumot. Sikerült 12 évnyi reformnélküli időszak után kulcsfontosságú reformokat elfogadni az egészségügy területén, elfogadtunk egy a kórházak hálózatának optimalizációjáról szóló reformot, a nemzeti parkok reformjával pedig növeltük természeti értékeink védelmét”

 

fogalmazott. A kormányfő szerint már látni „az első eredményeket Szlovákia korrupciótól való megtisztítása területén”.

 

„Korrupcióellenes kormányként szabaddá tettük a büntetőhatóságok kezeit, kiálltunk a tisztességes nyomozók, ügyészek és bírók mellett”

 

mondta.

 

Az orosz-ukrán háború kapcsán kijelentette, hogy a kormány „egyértelműen a jó oldalon áll”, és hogy felelős döntéseket hoz saját polgárai érdekében, „akik a kormány számára prioritást élveznek”. A kormány szerinte „egyértelmű álláspontot alakított ki, amelyet az EU és a NATO keretében képvisel”.

 

A miniszterelnök szerint a kormány ellenzéki politikusok által szított „konspirációk és intrikák” között is megnyeri a „Szlovákia jelleméért folytatott versenyt”.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!