Pál
  • HUF: 396.49
  • USD: 1.05
  • 19 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

politika

Zelenszkij beszédet mond a szlovák parlamenti képviselők előtt

Videokonferencia keretében

Nyitókép forrása: SITA/Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet hamarosan videokonferencia-bejelentkezés keretében szólhat a szlovák parlament képviselőhez. A tervek szerint a most zajló 65. ülésen kerülhet erre sor. A hírt Michaela Jurcová, a házelnök szóvivője is megerősítette. Jelenleg az időpontról és a technikai kivitelezés részleteiről egyeztetnek Kijevvel.

 

A TASR közlése szerint Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt Jurij Muska pozsonyi ukrán nagykövet szólította meg azzal, hogy Zelenszkij szeretne beszédet mondani a szlovák parlament plénuma előtt. A kérést a szlovák parlamentben megnyitott, az Ukrajnában elkövetett “háborús bűnöket” bemutató fotótárlat megnyitóján tolmácsolta.

 

Zelenszkij már számos ország törvényhozása előtt mondhatott videókapcsolat segítségével beszédet az Ukrajna elleni orosz invázió elkezdődése óta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gabor
2022. ápr. 30. 17:08

Ha ezt megengedik neki mosolyorszag vezetői ,meg a 12-es számú az ország második számú kozmeltosaga ( tenyészcsődöre ) ,akkor számomra a mosolyországi parlament meg szűnt létezni !

Bendegúz Ábrahám
2022. máj. 01. 01:48

Magyarországra is fenyegetést jelent, hogy kiderült, Szlovákia képtelen megvédeni a légterét https://hirextra.info/2022/04/magyarorszagra-is-fenyegetest-jelent-hogy-kiderult-szlovakia-keptelen-megvedeni-a-legteret/

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket