politika

Heger meghívta Orbánt, csatlakozzon ahhoz a kompromisszumhoz, amit épp Magyarország harcolt ki

Míg a szlovák kormányfő semmit sem tett Büsszel embargós ámokfutása ellen...

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

 

Eduard Heger (OĽaNO) szlovák kormányfő saját állítása szerint a hétfői uniós csúcstalálkozó előtt egyeztetett Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, és “megpróbálta őt meggyőzni arról, támogassa az olajembargó kompromisszumos javaslatát”. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan melyik kompromisszumos megoldásról van szó, és hogy Orbán Viktor mit reagált Heger megkeresésére.

 

Heger a sajtónak nyilatkozva egyúttal elismételte, hogy mint tengerrel nem rendelkező országnak, Szlovákiának szüksége van az orosz gáz és orosz kőolaj alternatíváinak bebiztosítására.

 

“Ezért ma is szorgalmazni fogom a szolidaritást váratlan ellátáskiesés esetére”

 

mondta, kifejtve, hogy ez azt jelentené, hogy a többi uniós tagállam látná el Szlovákiát kőolajjal és/vagy földgázzal szükség esetén.

 

Heger kijelentette, hogy a magyar fél kérésére a csúcstalálkozó előtt külön megbeszélést folytatott Orbán Viktor magyar kormányfővel.

 

“A célom az volt, hogy meggyőzzem, csatlakozzon, mert nagyon fontos az egység és szükségünk van a hatodik szankciós csomag elfogadására. Mert tudatosítjuk, hogy abból a pénzből finanszírozzák a háborút Ukrajnában, amivel az orosz kőolajért és földgázért fizetünk”

 

fogalmazott Heger.

 

Nem árulta el, hogyan reagált kérésére Orbán Viktor.

 

Heger elbeszélése azért különös, mert Szlovákia épp Magyarországnak köszönheti, hogy nem az EU eredeti embargós terve valósult meg, amely katasztrofális hatással lett volna a szlovákiai gazdaságra is. Más szavakkal: a brüsszeli embargós ámokfutás ellen semmit sem tevő kormányfő felkérte Magyaroszág kormányfőjét, csatlakozzon ahhoz a kompromisszumhoz, ami Orbán Viktor és Magyarország nélkül sosem került volna terítékre. Megjegyezzük, a szlovák kormányfő végig a mainstream közhelyeket puffogtatta olajembargó és rubelfizetés tekintetében is…

 

Gyimesi: Sulík lustaságával és dilettantizmusával elvágta a Slovnaft nyakát. Be kell dobnia a törölközőt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 28 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Atoszka
2022. máj. 30. 20:17

Szerencsétlen, jellemtelen, beszari szlovák politikusok… Az ember esze megáll !!!

  Géza
  2022. máj. 31. 06:46

  Viktor háta mögé bújva próbálnak lavírozni, hogy az EÚ előtt jók és szépek legyenek, de a választóik haragját elkerüljék ami egyszerűen lehetetlen ....

gerinc
2022. máj. 31. 05:34

Borzasztó az a szint, amit az eu politikusainak tobbsége képvisel-szinte már félelmetes. Személy szerint engemet ez már egyre inkább zavar!

Gabor
2022. máj. 31. 06:41

Lehetséges, hogy megkérte Orbán miniszterelnök urat ,ha lehetséges ,vegye átt Szlovákia irányítását is ,mert ő és fantasztikus csapata erre képtelen ! A legjobb megoldás az lenne ,ha az országot mint Felvidéki Autonómiát az irányításuk alá vennék !

  Rock
  2022. máj. 31. 20:29

  Remek bár csak megtörténne

Gyuri
2022. máj. 31. 07:11

Szolljon mar valaki neki,hogy fejezze be az ivast vagy amit csinal!

tigyufean
2022. máj. 31. 18:10

Csak jó lett volna a magyarlakta északi területeinket visszakaparni, amikor Csehszlovákia felbomlott, de hát a nagyformátumúantall, ugye Hável figyelmeztetésére is csak annyit mondott, hogy még nem jött el az ideje. VISZONT, annak már régen eljött (volna) az ideje, hogy rendezzük (építsük meg) Nagymaros-Bős erőmű helyzetét.

Gerembes Karcsi
2022. máj. 31. 19:48

Ez a Heger mit szed? Hogy ő azt gondolja 🤦‍♂️hogy majd Orbán Viktor meggyőzi ez még viccnek is rossz hülye vagy Heger mint a taborosi cigányok 😅😂🤣🤣🤣

  Petike
  2022. jún. 01. 09:03

  minél hamarabb megszabadulni a ruszki energiahordozoktol annal jobb lesz mert nem szeretnék orosz tomegsírokban végezni

   kulcsargeza
   2022. jún. 01. 11:24

   Petike, a gázhiány okozta fagyhalál sem kíméletesebb megoldás.

Bendegúz Ábrahám
2022. jún. 02. 19:42

Azért az is beszôdes, hogy a nagy európai politikusok mint pl. Antal József vagy Helmut Kohl szinte a halálos ágyuk mellé hívatták Orbánt. Ők már akkor látták, hogy ha Viktor kezébe kerül a gyeplő, akkor Magyarország és részben Európa előre megy nem hátra... https://youtu.be/GuASOXr6nYQ?t=945

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket