Nyitókép forrása: SITA/Jakub Julény

 

Ivan Korčok (SaS) külügyminiszter is beállt a Gyimesi Györgyöt támadó liberális politikusok kórusába, és jó szokásához híven most előhúzta a magyar kártyát, ezúttal azért, hogy védelmébe vegye a genderpropaganda kivételezett eszközét, a szivárványos zászlót.

 

„Én [Gyimesi] helyében átgondolnám a szlovák államiság védelmét szolgáló ötleteit. Nehogy véletlenül valakinek eszébe jusson az LGBTI elleni javaslatot kiegészíteni a szlovák államiságot fenyegető zászlók propagálásával. Mert ha már az államiság védelméről van szó, akkor ne legyenek semmilyen 1918 előttről való idegen jelképek Szlovákia területén. Olyanok sem, amelyek az úgynevezett Felvidékre utalnak, amelyek Dél-Szlovákiában rutinszerűen vannak jelen, és én nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy ezek sokkal inkább kétségbe vonják államiságunkat, mint a szivárványosak”

 

írta Korčok a Facebookon arra reagálva, hogy Gyimesi György (OĽANO) parlamenti képviselő javaslatot terjeszt a parlament elé a szivárványos zászló középületekről való kitiltásáról.

 

Az SaS egyébként ezt a témát is igyekszik arra használni, hogy az OĽaNO-t az ĽSNS-szel hozza kapcsolatba, mert Gyimesi a volt ĽSNS-es Tomáš Tarabáva közösen rukkolt elő a törvényjavaslattal.

  hirdetes_300x300   

 

Persze az sem mellékes, hogy az SaS minden eszközével támadja az OĽaNO által kidolgozott, és a Sme rodina és a Za ľudí nagy része által is támogatott családtámogatási csomagot is. Igor Matovič OĽaNO-s pártelnök és pénzügyminiszter többször kijelentette már, hogy az SaS és a HLAS titkos paktumot kötött arról, hogy a legközelebbi választás (legyen az rendes vagy előrehozott) után kormányt alakítanak.

 

 

Korčok előszeretettel alkalmazza a magyar kártyát arra, hogy saját és pártja politikáját megindokolja, jobb színbe tüntesse fel, vagy épp csak elterelje a figyelmet valamiről. Tavaly ősszel két hónapon át minden liberális sajtóorgánumban szerepelt, hogy Magyarország telekvásárlásait revíziós törekvéseknek állítsa be – persze ügyelt rá, hogy a kifejezést ne lehessen rajta számon kérni.

 

Végül Richard Sulík gazdasági miniszter Korčok okfejtésére hivatkozva utasította el a magyar ajánlatot a Közép-szlovákiai Villamosművekre, ami egyébként nagyságrendekkel nagyobb összegről szólt, mint például a német ajánlat.

 

Korčok mostani posztja mindenesetre merőben más színben tünteti fel a szlovák-magyar kapcsolatokat ahhoz képest, amit május 30-án tett közzé. Akkor a szlovák és magyar történészek besztercebányai kétnapos találkozója kapcsán azt írta:

 

„Igenis beszélni kell arról, hogy különbözően látjuk a történelmet. De közösen, empatikusan, hogy ezekből a párbeszédekből kigyomláljuk azok rosszindulatát, akik azt ragadják ki a történelemből, ami számukra megfelel és ezzel tovább mélyítik a történelmi sebeket”

 

A fentiek fényében nem ártana, ha a szlovák külügyminiszter legalább az egy hétnél nem régebbi állításaihoz képes lenne tartani magát, ha már a történelmi és politikai realitásokhoz képtelen…

 

 

Egyetértesz Gyimesi javaslatával az LMBTQ zászló középületeken való betiltásáról? – A Körkép.sk megkérdezi olvasóit (Szavazással)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.