A liberális szlovák külügyminiszter nekiment Gyimesinek, és előhúzta a magyar kártyát, hogy megvédje a szivárványos zászlókat - Körkép.sk
politika

A liberális szlovák külügyminiszter nekiment Gyimesinek, és előhúzta a magyar kártyát, hogy megvédje a szivárványos zászlókat

Korčok szerint a történelmi Magyarország jelképei veszélyesebbek Szlovákiára nézve a szivárványos zászlóknál

Nyitókép forrása: SITA/Jakub Julény

 

Ivan Korčok (SaS) külügyminiszter is beállt a Gyimesi Györgyöt támadó liberális politikusok kórusába, és jó szokásához híven most előhúzta a magyar kártyát, ezúttal azért, hogy védelmébe vegye a genderpropaganda kivételezett eszközét, a szivárványos zászlót.

 

“Én [Gyimesi] helyében átgondolnám a szlovák államiság védelmét szolgáló ötleteit. Nehogy véletlenül valakinek eszébe jusson az LGBTI elleni javaslatot kiegészíteni a szlovák államiságot fenyegető zászlók propagálásával. Mert ha már az államiság védelméről van szó, akkor ne legyenek semmilyen 1918 előttről való idegen jelképek Szlovákia területén. Olyanok sem, amelyek az úgynevezett Felvidékre utalnak, amelyek Dél-Szlovákiában rutinszerűen vannak jelen, és én nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy ezek sokkal inkább kétségbe vonják államiságunkat, mint a szivárványosak”

 

írta Korčok a Facebookon arra reagálva, hogy Gyimesi György (OĽANO) parlamenti képviselő javaslatot terjeszt a parlament elé a szivárványos zászló középületekről való kitiltásáról.

 

Az SaS egyébként ezt a témát is igyekszik arra használni, hogy az OĽaNO-t az ĽSNS-szel hozza kapcsolatba, mert Gyimesi a volt ĽSNS-es Tomáš Tarabáva közösen rukkolt elő a törvényjavaslattal.

 

Persze az sem mellékes, hogy az SaS minden eszközével támadja az OĽaNO által kidolgozott, és a Sme rodina és a Za ľudí nagy része által is támogatott családtámogatási csomagot is. Igor Matovič OĽaNO-s pártelnök és pénzügyminiszter többször kijelentette már, hogy az SaS és a HLAS titkos paktumot kötött arról, hogy a legközelebbi választás (legyen az rendes vagy előrehozott) után kormányt alakítanak.

 

 

Korčok előszeretettel alkalmazza a magyar kártyát arra, hogy saját és pártja politikáját megindokolja, jobb színbe tüntesse fel, vagy épp csak elterelje a figyelmet valamiről. Tavaly ősszel két hónapon át minden liberális sajtóorgánumban szerepelt, hogy Magyarország telekvásárlásait revíziós törekvéseknek állítsa be – persze ügyelt rá, hogy a kifejezést ne lehessen rajta számon kérni.

 

Végül Richard Sulík gazdasági miniszter Korčok okfejtésére hivatkozva utasította el a magyar ajánlatot a Közép-szlovákiai Villamosművekre, ami egyébként nagyságrendekkel nagyobb összegről szólt, mint például a német ajánlat.

 

Korčok mostani posztja mindenesetre merőben más színben tünteti fel a szlovák-magyar kapcsolatokat ahhoz képest, amit május 30-án tett közzé. Akkor a szlovák és magyar történészek besztercebányai kétnapos találkozója kapcsán azt írta:

 

“Igenis beszélni kell arról, hogy különbözően látjuk a történelmet. De közösen, empatikusan, hogy ezekből a párbeszédekből kigyomláljuk azok rosszindulatát, akik azt ragadják ki a történelemből, ami számukra megfelel és ezzel tovább mélyítik a történelmi sebeket”

 

A fentiek fényében nem ártana, ha a szlovák külügyminiszter legalább az egy hétnél nem régebbi állításaihoz képes lenne tartani magát, ha már a történelmi és politikai realitásokhoz képtelen…

 

 

Egyetértesz Gyimesi javaslatával az LMBTQ zászló középületeken való betiltásáról? – A Körkép.sk megkérdezi olvasóit (Szavazással)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gabor
2022. jún. 01. 18:19

Ez a korcs ember egy utolsó soviniszta gazember ! Be van tojva ,mert tudja hogy csak egy ideiglenes ország diplomatája !

Almassy
2022. jún. 01. 23:42

Ha jól rémlik, akkor a buzizászló nem államvédelmi, hanem alkotmányjogi kérdésként van napirenden. Nagy szar ez a Korcsok. A kettőskereszt meg a kékre festett hármashalom nem zavarja az identitását?! :)

Kósa Zoltán
2022. jún. 02. 05:11

Mindent oda, ahová való: a magyar jelképek magyar lakta területre, a szivárvány az égre eső után, Ivan Korčok pedig mondjon le gyűlöletkeltésért!

helyi korcsok
2022. jún. 02. 13:03

Én azt nem értem, hogy hogy jon ossze az, hogy liberális és gyuloletkelto? Zavar van az eroben!

Petike
2022. jún. 03. 08:25

Korčok úr ezt eltúlozta mert pl.a totkomlosi templomban is jelen vannak a szlovák jelképek sot Ciril és Metod szobra is akkor miért nem lehetne a magyar jelképeket használni ott ahol magyarok élnek és ne túlozzon mert Szlovákia déli régioiban már kétszer annyi szlovák él mint magyar például Ujvárban és Lévan amelyek valaha túlnyomorészt magyar városok voltak már az uzletekben magyarul sem tudnak.Ugyanúgy sem Losoncon sem Nagykurtoson sem Rozsnyon már alig hallani magyar szot az utcákon és a boltokban.Kassát nem is említem.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket