Bugár a visszatérést fontolgatja? A balliberális sajtóban szidalmazza a Szövetséget, kritizálja Gyimesit, és hazudik a Körkép.sk-ról - Körkép.sk
Gedeon, Johanna
 • HUF: 386.07
 • USD: 1.08
 • 1 °C
 • 11 °C

Hirdetés (X)

politika

Bugár a visszatérést fontolgatja? A balliberális sajtóban szidalmazza a Szövetséget, kritizálja Gyimesit, és hazudik a Körkép.sk-ról

Nem tudunk szabadulni az érzéstől, hogy az általa megfogalmazott rágalmak politikai céloknak ágyaznának meg

Nyitókép forrása: KPA
Annak ellenére, hogy állítólag politikai nyugdíjban van, Bugár Béla, a Most-Híd alapítója és egykori pártelnöke egyre többet szerepel a szlovák sajtóban. Néhány nappal ezelőtt a sokak által Soros György nevéhez kötött SME napilap online verziójában beszélgetett Zuzana Kovačič Hanzelovával. Bugár hozta a formáját, már ami a tények eltorzítását illeti. Többek között arról beszélt, hogy a Most-Hídon kívül mindenkit Orbán Viktor finanszíroz az Aliancia-Szövetségben, és több hazugságot is megfogalmazott portálunkkal, a Körképpel kapcsolatban. Mondott persze mást is. Orbán Viktorról szólva különös mód mértéktartó volt, ami minimum gyanakvóvá tett minket az interjú hallgatása közben.

 

Bugár Béla már nem az Aliancia-Szövetség tagja, nagyjából egy hónapja lépett ki a pártból. Ugyanakkor folyamatosan bírálta és bírálja annak nem most-hidas platformjait, és most sem tett másképp. Arról beszélt, hogy az Aliancia-Szövetség belső megállapodásait Berényi József (MKP-Platform elnöke) rúgja fel, a pártelnök, Forró Krisztián pedig az ő pártján áll, és ahelyett, hogy az egész párt elnöke lenne, csak az MKP-t képviseli.

 

Börtönbe kerülnek a hidasok? A közvélemény már Bugár seggéért “aggódik”

 

SJE Nyílt nap

Élesen támadta Gyimesi Györgyöt, az OĽANO parlamenti képviselőjét is, aki Bugár szerint

 

„visszaél a kisebbségi témákkal”.

 

Arra a kérdésre, hogy

 

„mennyi szlovákiai magyar politikust finanszíroz Orbán Viktor”

 

Bugár azt a választ adta, hogy az „MKP és részben az Összefogás” politikusait, majd úgy módosította a választ, hogy „tulajdonképpen, a Most-Hídon kívül mindenkit”.

 

Zuzana Kovačič Hanzelová azt is megkérdezte, nem kellene-e félnie Szlovákiának a „magyar terjeszkedéstől”. Erre Bugár tőle váratlanul azt a választ adta, hogy Orbán valójában magyar terjeszkedésről már nagyon régóta nem beszélt, ehelyett a gazdasági kötődések elmélyítését támogatja.

 

Az áruló újra visszatér?

 

Ezen a ponton érdemes felvetni annak lehetőségét, hogy Bugár talán a visszatérést fontolgatja. Mintha eljátszaná a mértéktartó politikust, aki enyhíti a feszültséget Szlovákia és Magyarország között. Márpedig épp ezt hangsúlyozza ki Bugár legtöbbször a Most-Híd vélt eredményei között, miközben lejáratja a Most-Híd által gúzsba kötött Aliancia-Szövetséget, és Gyimesi Györgyöt. Ahogy 2008-2009-ben, majd most is a konzervatív vonalat követő politikusokat teszi meg felelősnek minden hibáért, közben pedig erkölcsi magaslatról próbál saját, új alternatívát létrehozni…

 

Másképp nehéz megmagyarázni, hogy annak a pártnak az elnöke, aki megszavazta a Himnusz-törvényt és lepaktált Robert Ficoval, Orbán Viktor határvédő kerítéseit bírálta, illetve akinek politikai felelőssége van abban, hogy több tízezerrel csökkent a felvidéki magyarok száma az elmúlt tíz évben, most azt üzeni Ivan Korčoknak, hogy meg kéne gondolnia mit mond, mielőtt kinyitja a száját a magyar közösséget illetően.

 

Működik a hazugsággyár

 

Hazugságokból nem volt hiány az interjúban. Arra a műsorvezető által megfogalmazott vádra, hogy Orbán Viktor befolyásolja a szlovákiai magyar konzervatív sajtót, Bugár kijelentette, hogy Orbán szlovákiai magyar médiumokat támogat, de állítása szerint ugyanezt teszi Gyimesi György is.

 

„Példaként megemlíthetem a Körképet. Egyértelműen azt írja, amit Orbán és amit Gyimesi mond”.

 

mondta, majd kijelentette, hogy a Körkép.sk kapta a legnagyobb támogatást a Kisebbségi Kulturális Alap idei pályázati szezonjában – ami nem igaz, a valós helyzetről külön írásban számolunk majd be.

 

Mindenesetre, Bugár vagdalkozása nem véletlen, tekintettel arra, hogy eddig a Most-Híd szekerét bő egy évtizeden keresztül toló sajtóorgánumok fedezték fel a KKA forrásait, a kultúrmaffia megbízottjai kvázi egymásnak szavazták meg a nagyösszegű támogatásokat – mivel a Most-Híd úgy állította össze a szabályzatot, hogy teret adjon az ilyen összeférhetetlenségeknek. Közben a Körkép.sk pályázatait ideológiai alapon pontozták le.

 

 

Ezekről a visszásságokról épp a Körkép.sk számolt be többször is, és Gyimesi volt az, akinek kezdeményezésére a Most-Híd által gyakran használt kiskapuk bezáródtak. Nyilván sokaknak fáj, hogy nem uralják többé a pénzcsapokat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. jún. 10. 04:59

Sokakat megtévesztett, sokakat megvezetett, de a legnagyobb bűne, hogy megosztotta és kiverte a magyarságot a parlamentből. Lehet szeretni, lehet útálni, de egyértelműen ő az, aki a magyarok képviseletében a legtöbb kárt okozta, aki mindig mindent megmagyaráz, aki a jófiú szerepét a tükörből megszerette, csak az a baj, hogy a tükör a gyerekkori fényképét rejti. Az a személy, aki képes ilyen hálózaton keresztül komminikálni, illetve bírálatokkal vagdalózni, azt vagy zsarolják, vagy értékrendje a hálózatéval azonos, akkor pedig eleve nagy problémák vannak.

Gabor
2022. jún. 10. 11:38

BB rovidesen GG mellett lesz a vádlottak padján !

  Atoszka
  2022. jún. 10. 14:06

  Bugár nagy szolgálatot tett a szlovákoknak és attól félek, hogy még fog is…Ezért nem hiszem, hogy vele történne valami… Egy kicsit mérgesek rá, talán csúnyát is mondanak, de hát milyen jó hogy van, hisz megvéd minket a csúnya magyar nacionalistáktól, akik el akarják szakítani a felvidéket…. bizony!!!!

  Atoszka
  2022. jún. 10. 15:00

  Bugár nagy szolgálatokat tett a szlovákoknak és attól félek, hogy még fog is… Ezért nem tartom valószínűnek, hogy “baja esik”. Kicsit haragszanak rá, talán még csúnyát is mondanak, de mégiscsak ő védi meg őket a csúnya, nacionalista Orbán vezette magyaroktól, akik el akarják csatolni felvidéket és tönkre akarják tenni az ő kis Szlovákiájukat… Bizony!!!

   Petike
   2022. jún. 10. 16:27

   nos nagyon csodálkoznál hogy mennyi szlovák drukkol Orbánnak

  Petike
  2022. jún. 10. 16:25

  csak megjegyzem hogy pár évvel ezelott eljárás indult a néhai iskolaugyi miniszter Szigeti Lászlo ellen is a 2006os nem éppen megmagyarázhato EUs dotáciok miatt végul a vádat ejtették ellene most is az lesz GGvel is.Ja és Gyimesi apjárol Duray sokat tudna beszélni.Nem véletlenul repítette Ot ki Duray az Egyuttélésbol természetesen akkor Duray és Bugi egy koalícioban voltak vagyis a fiatal Gyurika most bosszút áll a fater miatt.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket