Nyitókép forrása: KPA
Annak ellenére, hogy állítólag politikai nyugdíjban van, Bugár Béla, a Most-Híd alapítója és egykori pártelnöke egyre többet szerepel a szlovák sajtóban. Néhány nappal ezelőtt a sokak által Soros György nevéhez kötött SME napilap online verziójában beszélgetett Zuzana Kovačič Hanzelovával. Bugár hozta a formáját, már ami a tények eltorzítását illeti. Többek között arról beszélt, hogy a Most-Hídon kívül mindenkit Orbán Viktor finanszíroz az Aliancia-Szövetségben, és több hazugságot is megfogalmazott portálunkkal, a Körképpel kapcsolatban. Mondott persze mást is. Orbán Viktorról szólva különös mód mértéktartó volt, ami minimum gyanakvóvá tett minket az interjú hallgatása közben.

 

Bugár Béla már nem az Aliancia-Szövetség tagja, nagyjából egy hónapja lépett ki a pártból. Ugyanakkor folyamatosan bírálta és bírálja annak nem most-hidas platformjait, és most sem tett másképp. Arról beszélt, hogy az Aliancia-Szövetség belső megállapodásait Berényi József (MKP-Platform elnöke) rúgja fel, a pártelnök, Forró Krisztián pedig az ő pártján áll, és ahelyett, hogy az egész párt elnöke lenne, csak az MKP-t képviseli.

 

Börtönbe kerülnek a hidasok? A közvélemény már Bugár seggéért “aggódik”

 

Élesen támadta Gyimesi Györgyöt, az OĽANO parlamenti képviselőjét is, aki Bugár szerint

 hirdetes_810x300  

 

„visszaél a kisebbségi témákkal”.

 

Arra a kérdésre, hogy

 

„mennyi szlovákiai magyar politikust finanszíroz Orbán Viktor”

 

Bugár azt a választ adta, hogy az „MKP és részben az Összefogás” politikusait, majd úgy módosította a választ, hogy „tulajdonképpen, a Most-Hídon kívül mindenkit”.

 

Zuzana Kovačič Hanzelová azt is megkérdezte, nem kellene-e félnie Szlovákiának a „magyar terjeszkedéstől”. Erre Bugár tőle váratlanul azt a választ adta, hogy Orbán valójában magyar terjeszkedésről már nagyon régóta nem beszélt, ehelyett a gazdasági kötődések elmélyítését támogatja.

 

Az áruló újra visszatér?

 

Ezen a ponton érdemes felvetni annak lehetőségét, hogy Bugár talán a visszatérést fontolgatja. Mintha eljátszaná a mértéktartó politikust, aki enyhíti a feszültséget Szlovákia és Magyarország között. Márpedig épp ezt hangsúlyozza ki Bugár legtöbbször a Most-Híd vélt eredményei között, miközben lejáratja a Most-Híd által gúzsba kötött Aliancia-Szövetséget, és Gyimesi Györgyöt. Ahogy 2008-2009-ben, majd most is a konzervatív vonalat követő politikusokat teszi meg felelősnek minden hibáért, közben pedig erkölcsi magaslatról próbál saját, új alternatívát létrehozni…

 

Másképp nehéz megmagyarázni, hogy annak a pártnak az elnöke, aki megszavazta a Himnusz-törvényt és lepaktált Robert Ficoval, Orbán Viktor határvédő kerítéseit bírálta, illetve akinek politikai felelőssége van abban, hogy több tízezerrel csökkent a felvidéki magyarok száma az elmúlt tíz évben, most azt üzeni Ivan Korčoknak, hogy meg kéne gondolnia mit mond, mielőtt kinyitja a száját a magyar közösséget illetően.

 

Működik a hazugsággyár

 

Hazugságokból nem volt hiány az interjúban. Arra a műsorvezető által megfogalmazott vádra, hogy Orbán Viktor befolyásolja a szlovákiai magyar konzervatív sajtót, Bugár kijelentette, hogy Orbán szlovákiai magyar médiumokat támogat, de állítása szerint ugyanezt teszi Gyimesi György is.

 

„Példaként megemlíthetem a Körképet. Egyértelműen azt írja, amit Orbán és amit Gyimesi mond”.

 

mondta, majd kijelentette, hogy a Körkép.sk kapta a legnagyobb támogatást a Kisebbségi Kulturális Alap idei pályázati szezonjában – ami nem igaz, a valós helyzetről külön írásban számolunk majd be.

 

Mindenesetre, Bugár vagdalkozása nem véletlen, tekintettel arra, hogy eddig a Most-Híd szekerét bő egy évtizeden keresztül toló sajtóorgánumok fedezték fel a KKA forrásait, a kultúrmaffia megbízottjai kvázi egymásnak szavazták meg a nagyösszegű támogatásokat – mivel a Most-Híd úgy állította össze a szabályzatot, hogy teret adjon az ilyen összeférhetetlenségeknek. Közben a Körkép.sk pályázatait ideológiai alapon pontozták le.

 

 

Ezekről a visszásságokról épp a Körkép.sk számolt be többször is, és Gyimesi volt az, akinek kezdeményezésére a Most-Híd által gyakran használt kiskapuk bezáródtak. Nyilván sokaknak fáj, hogy nem uralják többé a pénzcsapokat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.