Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Richard Sulík gazdasági miniszter, az SaS elnöke szerda este külön sajtótájékoztatón reagált Igor Matovič pénzügyminiszter és OĽANO-pártelnök korábbi kijelentéseire. Sulík szerint Matovič hazudik, nem volt egyeztetés az elnöki vétó támogatásáról az ellenzékkel, bár elismerte, hogy az egyik pártelnökkel mégiscsak beszélt.

 

Már elöljáróban érdemes leszögezni, hogy míg Igor Matovič állításainál a sajtó azt firtatta, hogy nyújtson be bizonyítékot, Sulík esetében hasonló alátámasztást azután sem kértek, hogy Sulík elismerte, Robert Ficoval beszélt a képviselők társalgójában.

 

Sulík arról beszélt, hogy Matovič hazudik. Leszögezte ugyanakkor, hogy az SaS-nek szándékában áll folytatni a kormányzást , de „türelme és szándéka nem határtalan”. Szerinte Matovičnak az a legfőbb célja, hogy kitegye az SaS-t a kormányból. Elismételte, hogy új „fasisztákkal közös” koalíció létrejöttének veszélye áll fenn.

 

 hirdetes_810x300  

Szűkszavúan (és arrogánsan) elutasított minden, az SaS további lépéseire vonatkozó kérdést, ahogy Matovič vádjait is, annyit árult el, hogy tényleg beszélt Robert Ficoval, a Smer elnökével, mert tudni akarta, hogy a Smer mit tervez az ellene kezdeményezett bizalmatlansági indítvánnyal. Az arról szóló ülés ugyanis még nem zárult le, Sulík viszont két napra szabadságra meg lánya születésnapja alkalmából…

 

Szavaiból az is kitűnt, hogy a koalíción belül feszültséget aligha fogják feloldani az uborkaszezon előtt. Egyrészt, mereven elhárított minden jövőre vonatkozó kérdést, másrészt arról beszélt némi szarkazmussal a sorok között, hogy jön a parlamenti nyári szünet, és „sok politikusra ráfér a pihenés” – nyilván az indulatokra utalva ezzel.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!