Nyitókép forrása:  SITA/Jana Birošová

 

Richard Sulík, az SaS elnöke kedd délután tartott sajtótájékoztatót, ahol a korábbinál is durvább hangnemet megütve nyomatékosította, hogy pártja ki fog lépni a koalícióból, ha Igor Matovič, az OĽANO elnöke továbbra is kormánytag marad. Nem sokkal később megérkezett Eduard Heger (OĽANO) kormányfő válasza, aki figyelmeztette Sulíkot arra, hogy megismétli korábbi fatális hibáját.

 

Sulík mai sajtó előtti szereplésének a lényege a hangsúlyozás volt. Keményebb szavakat használva fejtette ki, hogy szerinte „abszolút szégyen” Igor Matovičcsal egy kormányban lenni, illetve kiemelte, hogy az SaS már nem része a koalíciónak – vagyis nem kötik a szerződés szabályai -, de miniszterei még eljárnak a kormányülésekre – vagyis a döntéseknél azért ott akarnak lenni.

 

Sulík: Az SaS nem része többé a kormánykoalíciónak

 

 hirdetes_810x300  

Kedd késő délután Eduard Heger Facebook-posztban reagált Sulík bejelentésére. Azt írta:

 

„Tudatosítani kell, hogy megint egy múltbéli fatális hiba veszélye fenyeget, mikor 2011-ben megbukott Iveta Radičová kormánya az euroval körüli vita miatt. Az végül csak átment a törvényhozáson, de az előrehozott választásokon Robert Fico legyőzte az egész demokratikus spektrumot”

 

fogalmazott a kormányfő. Hozzátette, hogy a Smernek egypárti kormányzása idején oligarcháival „négy év alatt sikerült szétzilálnia a jogállamot és milliárdokkal meglopni a választókat”.

 

„Kormányzásuk és az érinthetetlen csoportok létrehozásának következményeként meggyilkoltak egy újságírót és annak menyasszonyát”

 

írta Heger, majd leszögezte:

 

„A történelem nem ismételheti meg magát. Robert Fico és ikertestvére, Peter Pellegrini visszatérését kockáztatjuk. De a döntés még a mi kezünkben van, és megakadályozhatjuk. 

 

Azzal a felhívással fordulok az SaS-hez, hogy lépjen hátra egyet, más szemszögből is vizsgálja a dolgokat, mert a maffia már az ajtó előtt várakozik. Ne engedjük be!”

 

fogalmazott.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.