Nyitókép forrása: SITA/Jana Birošová

 

Az SaS ma nyilvánosa bejelentette, hogy kész megbuktatni ezt a korrupcióellenes, reformpárti, Európa-párti kormányt is – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) kormányfő Richard Sulík mai bejelentésére reagálva.

 

„Az SaS mai sajtótájékoztatóját úgy értékelem, mint annak nyílt bejelentését, hogy az SaS eldöntötte egy újabb, korrupcióellenes, reformpárti és Európa-párti kormány megbuktatását. Ez az én szememben pártpolitikai egoizmus”

 

közölte a kormányfő.

 

Az SaS pénteken délelőtt bejelentette, hogy felvette a liberális frakcióba Juraj Krúpát, aki mindössze egy nappal korábban lépett ki az OĽANO soraiból (Krúpa egyébként végig a liberális fősodorba tartozott), illetve azt is, hogy az SaS Országos Tanácsa olyan határozatot hozott, ami szerint csak akkor köthetnek a párt vezetői megállapodást a koalíciós partnerekkel egy új koalíciós szerződésről, ha Igor Matovič, az OĽANO pártelnöke semmilyen formában nem vesz részt tovább a kormányban. Ezzel megerősítették a korábbi ultimátumot.

 hirdetes_300x300  

 

A kormányválságot az SaS robbantotta ki, névleg azért, mert a parlamenten sikerült átvinni Igor Matovič pénzügyminiszter inflációkezelő csomagját, majd sikerült megtörni ezzel kapcsolatban az elnöki vétót is. Richard Sulík pártelnök fasisztákkal való együttműködést emlegetett, majd a nyári szünet első napjaiban felmondták a koalíciós szerződést és kijelentették, hogy ha nem egyeznek meg a nyár végéig, az SaS négy minisztere távozik a kormányból.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!