Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Ha az SaS elhagyja a koalíciót, reálissá válhat a kisebbségi kormány. A kérdés az, hogyan viszonyul majd hozzá az SaS – jelentette ki Boris Kollár (Sme rodina) házelnök hétfőn. Szerinte a törvényeket 76 mandátumnál kevesebbel is el lehet fogadni. Mindenesetre nyilatkozata inkább volt indulatos, mint magabiztos.

 

„Ha Sulík elmegy, a kisebbségi kormány tényállás lesz. Szeptember elején van az első parlamenti ülésünk. Kérdés, az SaS hogyan viszonyul majd a kisebbségi kormányhoz, hajlandó lesz-e segíteni minket a parlamentben, hogy határozatképes legyen”

 

mondta Kollár. Szerint a törvényeket 76-nál kevesebb képviselővel is el lehet fogadni, mert mindig akad egy-két hiányzó képviselő (vagyis a jelenlévő képviselők számának a fele kevesebb, mint 76 mandátum).

 

Hozzátette:

 hirdetes_400x285  

 

„Lehet kormányozni tovább, feltéve, hogy az SaS nem csak mondani fogja, hogy nem akarja megbuktatni ezt a kormányt”

 

fogalmazott.

 

Ha azonban az SaS az ellenzék többi pártjával együttműködve folyamatosan akadályozni fogja a törvényhozás határozatképességét, akkor a kormány nem tud tovább működni.

 

„Akkor ki kell állni az emberek elé, és ki kell mondani, hogy nem sikerült, jöjjenek az előrehozott választások”

 

mondta Kollár. Szerinte a kormány nem arra van, hogy csak üresben „fűtsön és világítson” miközben az élelmiszerárak és az energiaárak emelkednek.

 

Skizofrén állapotnak tartja, hogy egy párt, amely kilép a kormányból és nem támogatja azt, egyúttal az előrehozott választásokat sem támogatja.

 

Kollár azt is elárulta, hogy a koalíciós partnerek a szombaton fognak ismét találkozni a kormányválság megoldása kapcsán. Mivel Richard Sulík SaS-es pártelnök ezen a héten szabadságon van (a kormányválság ellenére), megvárják míg hazatér – ezért tették szombatra a találkozót.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!