Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Elég élces megjegyzést tett a Za ľudí politikusa, Viera Leščáková Richard Sulík SaS-es pártelnökre. A koalíciós pártok és az SaS szombaton tárgyaltak ismét a Bôrik hotelben a kormányválság lehetséges megoldásairól, ám sikertelenül.

 

A Za ľudí egyik javaslata az, hogy Sulík az év végéig mindenképp maradjon gazdasági miniszter. Leščáková ezt azzal indokolta, hogy az energiaforrások biztosítása érdekében Sulíknak nem szabadna elhagyni a pozícióját, mert a fűtési szezon idején is felelősséggel tartozik a minisztériumért (Sulík gazdasági miniszterként felelős volt a gázellátás biztosításáért, az lakosság gáz és villanyáram-árak szabályozásának előkészítéséért, így az ő döntései alapozzák meg, milyen forrásokból vészelhet át Szlovákia a fűtési szezont – a szerk.).

 

„Nincs mindannyiunknak lehetősége Ausztráliába költözni, ahol meleg van”

 

mondta Lešcáková az ősszel várható energiaválság kapcsán. Sulíknak ugyanis Ausztráliában van birtoka, és a hírek szerint már nagyban tervezi visszavonulását a nagypolitikából. Ez alapján különösebben nagy áldozatot nem jelentett Sulík számára szombat délután felajánlani, hogy ő is lemond a miniszteri posztról, ha Matovič is kikerül a kormányból.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.