Ez lehet a Most-Híd terve az MKP-platform gyengítésére? Az utolsó pillanatban születik fontos döntés Nagyszombat megyéről - Körkép.sk
Zalán
 • HUF: 380.38
 • USD: 1.08
 • 9 °C
 • 19 °C

Hirdetés (X)

politika

Ez lehet a Most-Híd terve az MKP-platform gyengítésére? Az utolsó pillanatban születik fontos döntés Nagyszombat megyéről

Rigó Konrád már a Facebookon próbál nyomást gyakorolni a Szövetség-Aliancia elnökére.

Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, belső politikai manőverezések bonyolítják a Szövetség-Aliancia megyefőnöki jelöltállítását Nagyszombat megyében. A Galántai járás egyértelműen Berényi József jelenlegi megyei alelnök jelölése mellett foglalt állást. Dunaszerdahelyen azonban a Most-Híd-platformnak és az Összefogás-platformnak nem sikerült keresztülvernie Mózes Szabolcs (a párt országos alelnökének) jelölését. A párt kerületi tanácsa után az országos elnökség ülése ma délután esedékes, lényegében az utolsó pillanatra halasztva a döntést. A nyomás óriási, amit Rigó Konrád, a Most-Híd-platform elnökének Facebook-bejegyzése is bizonyít.

 

Király Zsolt: A nap, amikor a Most-Híd és az Összefogás szembefordult a Szövetséggel

 

Ismét megerősítést nyert az a Körkép által közzétett korábbi hír, miszerint Berényit Forró Krisztián pártelnökre cserélné a két kisebb platform a jelöltlistán. Már a múlt héten megírtuk, hogy ez nem egyszerű dilemmát jelent Forrónak, hanem politikai csapda is lehet a háttérben.

SJE Nyílt nap

 

Egyrészt, egy ilyen lépés megosztaná az MKP-platformot, másrészt, megyei szintre helyeznének vele egy országos pártelnököt, aki elsősorban országos kérdésekben hivatott véleményt formálni pártja nevében.

 

Forró korábban portálunknak kizárta azt a lehetőséget, hogy a Szövetség-Alianciának ne lenne majd megyefőnök-jelöltje Nagyszombat megyében. Ugyanakkot azt is elmondta, hogy más jelöltre, mint Berényi  a párt alapszabályzata már lehetőséget sem ad.

 

Láthatóan a két kisebbik platform nem adta fel. Rigó Konrád a következőket írta ki a Facebookon augusztus 29-én, néhány órával az OT-ülés előtt:

 

“Forró Krisztián ma megmutathatja, hogy az egész Szövetség elnöke, hogy egyben akarja és tudja tartani ezt a gyűjtőpártot. Ehhez nem kell mást tennie, mint elfogadnia a Híd és az Összefogás támogatását a megyei elnökjelölti pozícióra. Ha a jövőbe tekintünk és a Szövetséget is komolyan gondoljuk, akkor a párt elnökénél jobb jelölttel nem szállhatunk harcba Nagyszombat megyében.

Meggyőződésem, hogy ez a legjobb döntés Nagyszombat megye polgárai, a Szövetség szimpatizánsai, maga a párt és saját maga politikai épülése és jövője kapcsán.

A kérdésről ma az országos elnökség fog dönteni. Bízom benne, hogy minden elnökségi tag egyetért majd velem abban, hogy ez a legjobb döntés, ami előrevisz mindnyájunkat.”

 

A következményeket figyelembe véve Forró továbbra is vonakodhat elfogadni a Most-Híd és Összefogás-platform csapdába illő “ajánlatát”, annak ellenére, hogy a két kisebbik platform megszavazná a jelölését. Ezt bizonyítja az is, hogy a fenti bejegyzés inkább a nyomásgyakorlás eszközének tűnik Rigóék részéről.

 

Az MKP-platform ragaszkodik Berényi jelöléséhez Nagyszombat megyében

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Gabor
2022. aug. 29. 19:30

Ez a Rigó Bugár Konrád Béla is végleg eltűnhetne ! Éppen olyan alattomos szemét áruló ,mint a tanítómestere a BB !

B.Zoltán
2022. aug. 29. 20:03

Röhög a feketerigó szivárványos zoknijában.... Vajon minn röhög ? Hát az MKP-n ! Miért röhög ? Mert a hülyéken röhögni kell ! Nem a Most győzött, az MKP ásta el magát. Töszlökök !

  FEKETE PÉTER
  2022. aug. 30. 10:49

  MKP-n belül "TÉGLA" van!!!Állitsunk őröket a kapuhoz,hogy a csúszó-mászó Most mint a féreg ne bomlassza az MKP-t és tegye padlóra.A TÉGLA meg nagyokat röhög,de ki nevet utoljára?!

   Petike
   2022. aug. 30. 21:11

   mindenesetre szomorú az ami a DS és a GA járásokban torténik mindenutt a tobbi megyékben minden probléma nélkul megegyeztunk a jelolteinken sehol nincs probléma csak a 2 említett járásokban.Remélem hogy Rigo Nagy és Berényi felfogják hogy mire megy a játék.

Petike
2022. aug. 30. 08:36

mi ez a nagy probléma nem étrem induljon Berényi Viskupičcsal szemben úgysincs semmi esélye és kész.En Nyitra megyében élek és Csenger Tibit támogatom akinek igenis nagyobb esélye van Belicát legyoznie.2001 és 2005 kozott az MKP megyei képviseloje voltam mert ossze tudtunk fogni akkor az 56 képviselojeloltbol 32 a miénk volt és voltak is eredményeink.

Ildikó
2022. aug. 31. 08:13

megjósoltam az elejèn hogy a most szèt fogja verni az összefosàst.Többet visz mint hoz,de hiszen a szlovàkiai csótànynak ez a küldetèse

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket