Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, belső politikai manőverezések bonyolítják a Szövetség-Aliancia megyefőnöki jelöltállítását Nagyszombat megyében. A Galántai járás egyértelműen Berényi József jelenlegi megyei alelnök jelölése mellett foglalt állást. Dunaszerdahelyen azonban a Most-Híd-platformnak és az Összefogás-platformnak nem sikerült keresztülvernie Mózes Szabolcs (a párt országos alelnökének) jelölését. A párt kerületi tanácsa után az országos elnökség ülése ma délután esedékes, lényegében az utolsó pillanatra halasztva a döntést. A nyomás óriási, amit Rigó Konrád, a Most-Híd-platform elnökének Facebook-bejegyzése is bizonyít.

 

Király Zsolt: A nap, amikor a Most-Híd és az Összefogás szembefordult a Szövetséggel

 

Ismét megerősítést nyert az a Körkép által közzétett korábbi hír, miszerint Berényit Forró Krisztián pártelnökre cserélné a két kisebb platform a jelöltlistán. Már a múlt héten megírtuk, hogy ez nem egyszerű dilemmát jelent Forrónak, hanem politikai csapda is lehet a háttérben.

 

 hirdetes_300x300  

Egyrészt, egy ilyen lépés megosztaná az MKP-platformot, másrészt, megyei szintre helyeznének vele egy országos pártelnököt, aki elsősorban országos kérdésekben hivatott véleményt formálni pártja nevében.

 

Forró korábban portálunknak kizárta azt a lehetőséget, hogy a Szövetség-Alianciának ne lenne majd megyefőnök-jelöltje Nagyszombat megyében. Ugyanakkot azt is elmondta, hogy más jelöltre, mint Berényi  a párt alapszabályzata már lehetőséget sem ad.

 

Láthatóan a két kisebbik platform nem adta fel. Rigó Konrád a következőket írta ki a Facebookon augusztus 29-én, néhány órával az OT-ülés előtt:

 

„Forró Krisztián ma megmutathatja, hogy az egész Szövetség elnöke, hogy egyben akarja és tudja tartani ezt a gyűjtőpártot. Ehhez nem kell mást tennie, mint elfogadnia a Híd és az Összefogás támogatását a megyei elnökjelölti pozícióra. Ha a jövőbe tekintünk és a Szövetséget is komolyan gondoljuk, akkor a párt elnökénél jobb jelölttel nem szállhatunk harcba Nagyszombat megyében.

Meggyőződésem, hogy ez a legjobb döntés Nagyszombat megye polgárai, a Szövetség szimpatizánsai, maga a párt és saját maga politikai épülése és jövője kapcsán.

A kérdésről ma az országos elnökség fog dönteni. Bízom benne, hogy minden elnökségi tag egyetért majd velem abban, hogy ez a legjobb döntés, ami előrevisz mindnyájunkat.”

 

A következményeket figyelembe véve Forró továbbra is vonakodhat elfogadni a Most-Híd és Összefogás-platform csapdába illő „ajánlatát”, annak ellenére, hogy a két kisebbik platform megszavazná a jelölését. Ezt bizonyítja az is, hogy a fenti bejegyzés inkább a nyomásgyakorlás eszközének tűnik Rigóék részéről.

 

Az MKP-platform ragaszkodik Berényi jelöléséhez Nagyszombat megyében

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!