Nyitókép forrása: SITA/Martin Medňanský

 

A gyermekek szabadidős tevékenységét célzó havi 60 eurós támogatás végül mégsem kerül folyósításra jövő januártól – jelentette be Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter a Facebookon. Matovič szerint az ok, hogy az oktatási minisztérium nem volt hajlandó együttműködni a támgoatás előkészítésében, így a gyakorlati kivitelezésre már nincs elég idő.

 

Bár a mainstream sajtó ezt másképp tálalja, Matovič már hónapokkal ezelőtt arra panaszkodott, hogy Branislav Gröhling (SaS) távozóban lévő oktatási miniszter megtiltotta a szaktárca munkatársainak, hogy együttműködjenek a pénzügyminisztériummal. A két miniszter most egymásra mutogat.

 

Gröhling természetesen tagadja Matovič állításait:

 

 hirdetes_810x300  

„Valójában a munkatársaink dolgoztak rajta és megjegyzéseket is fűztek a javaslathoz. Csakhogy Igor Matovič teljesen figyelmen kívül hagyta őket. A parlament elé egy olyan javaslatot vitt, ami lehetővé teszi, hogy csalók és spekulánsok nyerészkedjenek a támogatáson”

 

nyilatkozta vasárnap Gröhling. Mindenesetre nem kell meglepődni az emelkedett hangvételén. Matovič a minap igen keményen odaszólt Gröhlingnek. Az új oktatási miniszter személye kapcsán azt posztolta a Facebookra:

 

„Ha önök dönthetnének, és egy oktatási szakember vagy cipésznek kitanult celebfodrász között kell választania, melyiket választaná? Ugyehogy nem nehéz…”

 

utalt egyértelműen negatív felhanggal Gröhlingre a pénzügyminiszter.

 

Mindenesetre Gröhling két és féléves munkásságából túl sokra nem fogunk emlékezni. Az biztos, hogy az SaS szívesen visszamenne a kormányba, ha onnan sikerülne eltávolítani Matovičot.

 

És hogy mi lesz a szabadidős utalványok sorsa? Matovič át akarja csoportosítani az összeget a családtámogatási csomag családi bónusz részébe, és a gyermekenkénti támogatást a jelenlegi 25-ről havi 60 euróra növelné, az adóbónuszt pedig 140 euróig növelné.

 

A kérdés az, hogy ki fogja ezt a parlamentben megszavazni, a Heger-kormány mögött ugyanis már nincs parlamenti többség. Az SaS a családokon és a lakosságon spórolna, így biztosan nem szavazza meg,  sőt, előre bejelentették, hogy a „pénzosztásos” költségvetést biztosan nem támogatják.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!