Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő reméli, hogy nem kerül sor előrehozott választásokra. A miniszterelnök erről a JOJ televízió Na hrane (Pengeélen) című műsorában beszélt. Rámutatott a kormány több fontos elért reformjára az oktatásügy, az igazságügy és egészségügy területén, valamint kiemelte a Szlovákiába érkező beruházások jelentőségét is (Volvo).

 

Heger szerint Szlovákia olyan időszakban van, amikor az embereknek egységet kell látnia, ahogy a világjárvány idején is tették. Megerősítette, hogy kisebbségi kormányban van, de elutasította a fasisztákkal való együttműködést. Kifejezte abbéli reményét, hogy Richard Sulík (SaS) betartja szavát, és jövő héten sikerül megnyitni a parlamenti ülést.

 

„Nem rosszban váltunk el az SaS-től”

 

mondta, hozzátéve, hogy a liberálisok döntöttek a távozás mellett, miközebn Szlovákia energiaválsággal néz szembe.

  hirdetes_300x300   

 

Heger saját magát erős vezetőnek tartja, aki képes „együttműködésre bírni” az OĽANO elnökét, Igor Matovič pénzügyminisztert is.

 

Kijelentette, hogy elégedett Karol Hirman gazdasági miniszter eddigi teljesítményével, és nem kételkedik Viliam Karas képességeiben sem (a mainstream sajtó egy nappal a kinevezése után már maffiakapcsolatairól kezdett írni – a másik két SaS-es helyére lépő miniszter liberális-atlantista, Karas nem, ő a Sme rodina jelöltje – a szerk.).

 

Az energiaárak kapcsán kijelentette:

 

„A lakossági energiaárak Szlovákiában az év végéig be vannak fagyasztva. Az árszintet tekintve a lakosság ugyanannyit fizet, mint 2021-ben, és jóval kevesebbet, mint a környező országok”

 

mondta.

 

Hozzátesszük, nem azzal van a gond, amit most fizetünk, hanem azzal, hogy még mindig nem lehet tudni, jövőre mennyit fogunk fizetni a villanyra és gázra.

 

Körkép.sk, teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.