Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

A két fiatalember meggyilkolása a pozsonyi Zámocká utcában a szabad, demokratikus, különbözőségeket tiszteletben tartó társadalom elleni támadás volt – jelentette ki Eduard Heger kormányfő a Biztonsági Tanács rendkívüli ülése után, szerdán. Az ülést kifejezetten a terrorizmusként kezelt merénylet kapcsán hívták össze. A kormányfő olyan intézkedések helyezett kilátásba, amelyek növelik az ilyen bűncselekmények megelőzésének esélyét és hatékonyabbá teszik a szélsőségek elleni harcot.

 

Heger elmondta, hogy a kettős gyilkosság elkövetőjének célpontja nemcsak az LGBT+ közösség tagjai voltak, hanem a zsidó közösség tagjai, valamint politikusok. A merénylet indítéka a demokratikus berendezkedés és az állam destabilizációja volt.

 

„Meg kell erősítenünk a rendőrséget több tucat számítógépes bűncselekményekre specializálódott szakértővel, felszerelést és technikát kell biztosítanunk az ilyen veszélyek felkutatásához, és fokoznunk kell az együttműködést a mobilszolgáltatókkal. Intézkedésekre van szükségünk az iskolai nevelés terén, és természetesen meg kell erősítenünk az LGBTI-közösség jogállását”

 

mondta Heger. Hozzátette, hogy ezen a téren is európai szintű megoldást szeretne, és nagyobb figyelmet kell fordítani a kontinensen a szélsőséges megnyilvánulások terjedésére – tekintettel arra, hogy a pozsonyi kettős gyilkosság elkövetője külföldi szélsőségesektől inspirálódott.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!