Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A kormány újabb inflációellenes csomagot fogadott el és jelentett be szerdán délután. Több mint 150 ezer ember kap 100 eurós támogatást 15,6 millió euró értékben – derült ki Eduard Heger kormányfő, Igor Matovič pénzügyminiszter (mindketten OĽANO), Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter és Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes közös sajtótájékoztatójából.

 

„Ma a kormányülésen rendkívüli, célzott intézkedéseket fogadtunk el azok számára, akik a nyári, széles rétegeket érintő intézkedéscsomagból kimaradtak. Az inflációs támogatás, amelyet ma elfogadtunk a legkiszolgáltatottabb rétegeket érinti, és 15,6 millió euró értéket képviselő. Az összegből gyermekek, rokkantnyugdíjasok, árvák, segélyezésre szoruló háztartások és más csoportok részesülhetnek”

 

mondta Heger kormányfő.

 

Krajniak elmondta, hogy a nyáron foganatosított gyermekeknek szánt száz eurós családtámogatás kedvezményezettjeinek körét 23 650 fővel kiegészítik: olyan gyermekekről van szó, akik a támogatás kiosztása után születtek, illetve fognak születni az év végéig.

 hirdetes_400x285  

 

Ezenkívül 29 400 kisjövedelmű rokkantnyugdíjas is támogatásban részesül.

 

„A következő csoport, akit érint az intézkedés, az árvasági támogatásban részesülő árvák. Az ő számuk nagyjából 1330. Ezenkívül ott van az a 14 283 segélyre szoruló háztartás, amelyek az inflációs támogatás első hulláma idején még nem voltak anyagi szükséghelyzetben”

 

mondta Krajniak.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!