Nyitókép forrása: Szövetség hivatalos facebookoldala

 

Magyarul is köszönetet mondott a választóknak Forró Krisztián a Szövetség-Aliancia pártelnöke a köztévé vasárnapi politikai műsorában, ahol a megyei választásokban részt vevő pártok vezetői, képviselői értékelték a választás eredményeit. Forró hangsúlyozta, hogy a magyarok részarányának tekintetében a régiókban (megyékben) elért eredmények valóban kiemelkedőnek bizonyultak.

 

Felhívta a figyelmet, hogy a Szövetség-Aliancia megyei képviselőire leadott voksok száma elérte a félmilliót, ami rendkívül jó eredménynek számít, a szavazatmennyiségben Szövetség-Aliancia után következő párt már 100 ezernél kevesebb szavazatot kasszírozott szombaton.

 

Forró szerint fontos elmondani, hogy nemcsak magyarok szavaznak a Szövetség-Alianciára, hanem azok a szlovákok is, akiknek fontos a régiók boldogulása.

 

 hirdetes_400x285  

Forró jó alapnak nevezte a megyei és helyhatósági választások eredményét a következő parlamenti választások kapcsán. Hangsúlyozta, hogy a magyar közösség erős képviseletet szeretne bejuttatni a parlamentbe is, hogy ne szülessenek döntések rólunk, nélkülünk.

 

„Elképzelhetetlen, hogy egy 8,5 százalékos közösségnek ne legyen erős képviselete a parlamentben. Ez volt az első választási megmérettetés a pártok egyesülése óta. Nagyon örülök, hogy ilyen eredményt sikerült elérnünk”

 

fogalmazott.

 

A kormány intézkedéseire vonatkozó kérdéskörnél elmondta, hogy a Szövetség-Aliancia mindent támogat, ami segíthet az embereknek, a probléma valójában az, hogy „a központi kormányzat nem csak hogy az egyik kezével ad, és a másikkal visszavesz”, de még oda is csap azzal, hogy az önkormányzatoktól forrásokat von el.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.