Nyitókép forrása: archív

 

Az (ál)jobbközép SPOLU párt december 10-én tart közgyűlést, és nem kisebb dologról fognak a delegáltak egyeztetni, mint a legközelebbi parlamenti választásokkor követendő stratégiáról. Rengeteget elárul a helyzetről, hogy a közgyűlésre Mikuláš Dzurinda szlovák exkormányfőt is meghívták, aki már nagyban szervezi új pártját az atlantista, progresszív, nyugati irányultságú és européer pártokból és politikusokból.

 

A SPOLU részvételét Dzurinda projektjében a sajtóban hetek óta tényként kezelik. Bár közös pártról még nem nagyon beszélnek, a szoros együttműködést már elismerik. A SPOLU elnöke, Miroslav Kollár (egykor Za ľudí) parlamenti képviselő a TASR-nek azt nyilatkozta:

 

„Készül a politikai alternatíva, ami vonzó lehet a jobbközép, liberális, illetve konzervatív-liberális választók számára. (…) Mikuláš Dzurindával többször is beszéltem már Szlovákia jövőjét illetően, egyúttal ő lesz az egyik felszólalója a közgyűlésünknek”

 

mondta Kollár. Hozzátette, hogy a ” projekt” már ideológiai értelemben elkészült, már csak a szervezeti része van hátra.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk, tasr

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!