Nyitókép forrása:  SITA/Diana Černáková

 

Ha a parlament kedden (december 13-án) megvonná a bizalmat a kormánytól, akkor Boris Kollár házelnök (Sme rodina) azonnal felfüggesztené az ülést, összehívná a grémiumot, majd a vezető politikusokkal Zuzana Čaputová államfőhöz menne. Hozzátette, hogy ebben az esetben a költségvetésről már nem lenne szavazás.

 

Kollár szerint a szavazás vélhetően Miroslav Kollár frakción kívüli képviselőn fog múlni (egykor Za ľudí-s volt, ma a SPOLU elnöke, és részt vesz a most formálódó Dzurinda-féle pártban – a szerk.).

 

Azt is kifejtette, hogy egy esetleges SaS-nek tetsző kormányátszervezés lehetősége az OĽANO hajlandóságának függvénye.

 

 hirdetes_300x300  

A sajtónak arról is beszélt, miért kérte Igor Matovičot, hogy nem szólaljon fel a bizatlmatlansági indítvány kapcsán a parlamentben:

 

„Nem rosszindulatból kértem. Nagyon kiélezettek most az indulatuk, és talán csak ártott volna. Igazat mondott volna arról, amit gondol, teljes mértékben egyetértettem volna vele, de jobb, ha nem eszkaláljuk még jobban a helyzetet”

 

fogalmazott. Mi azért hozzátesszük, hogy Kollár is felszólalt még csütörtökön a plénum előtt, és az sem volt épp visszafogott szereplés. Beszéde egy pontján üvöltözve rótta fel a vele szemben ülő SaS-nek, hogy azért akarja megbuktatni a kormányt, mert az 200 eurót akar adni a családoknak gyerekenként.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!