Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

A Sme rodina frakciójának képviselője, Patrik Linhart szerdán délelőtt ultimátumot adott Igor Matovič pénzügyminiszternek: azonnali pénzügyi forrásokat követel az Élelmiszer Szamafor nevű program befejezéséhez, különben nem lesz tovább koalíciós képviselő. Linhert ezt a Facebookon is közzétette.

 

A parlamenti képviselők körében jelenleg is intenzív tárgyalások zajlanak a kormány további sorsát illetően. A keddre tervezett bizalmi szavazást az OĽANO kezdeményezésére elhalasztották csütörtök délután 17:00 órára.

 

 

  hirdetes_300x300   

A Linhart által említett Élelmiszer Jelzőlámpáról szóló törvényt még tavaly fogadta el a parlament. A célja elvileg az lenne, hogy az agrártárca létrehoz egy nyilvántartást, amely alapján a vásárlók könnyebben megtalálják a helyi, hazai vagy régiós termékeket, de a regisztrált termékek származásán kívül az összetételéről, minőségéről és előállításáról is információt szolgáltatna. Az alkalmazás létrehozása az agrárminisztérium feladata lenne. Linhert állítása szerint azonban a tárca nem kapott elég forrást az alkalmazás befejezésére.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.